Hindbærispinde

Søde små is med vaniljeis og hindbærsaft, som du nemt kan smække sammen. Den bliver en klar sommerfavorit.

10-12 stk.

1 time + 3-4 timer i fryseren

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Hindbærsaft
3 dl vand
500 g hindbær
3 dl Dansukker Sukker
1 spsk. citronsaft

Vaniljeis
1 pasteuriseret æg
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. vaniljesukker
1 1 /2 dl piskefløde

Instruktioner

Begynd med hindbærsaften. Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt hindbær. Læg et låg på, og lad det koge i ca. 10 minutter. Mos bærrene mod grydens kanter. Si og hæld i en ren gryde. Tilsæt sukker og citron. Kog i nogle minutter, indtil sukkeret er smeltet.

Hæld i en rengjort, skoldet og varm flaske, og stil den i køleskabet.

Lav isen. Pisk æggeblomme, sirup og vaniljesukker i en skål og æggehviden i en anden skål, indtil der dannes fast skum.

Pisk fløden til skum i en tredje skål, og vend den forsigtigt i æggeblomme-sukker-blandingen. Vend til sidst forsigtigt blandingen i æggehvideskummet.

Fordel iscremen i 10-12 små engangsplastikbeholdere eller silikoneforme. Antallet afhænger af, hvor store beholdere der bruges. Sæt en ispind i midten af hver beholder. Stil den i fryseren i en time.

Bland saften efter opskriften; 1 dl koncentrat og 1 dl vand, og hæld lidt saft i bunden af 10-12 større engangsplastikbeholdere eller silikoneforme. Bland så meget saft som nødvendigt. Stil i fryseren i 15 minutter. 

Tag isen ud af fryseren, og klem den ud af beholderne. Klip plastikbeholderne i stykker, hvis det er nødvendigt. Tryk ispinden ned i midten af beholderen med saft i. Stil i fryseren i ca. 20 minutter, så isen sætter sig i saften. 

Tag beholderne/formene ud, og hæld hindbærsaft over, så isen er dækket. Stil i fryseren i mindst 2 timer. Tag hindbærispindene ud af fryseren, og fjern beholderne.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.