Ingredienser
Hindbærsaft
3 dl vand
500 g hindbær
3 dl Dansukker Sukker
1 spsk. citronsaft
Vaniljeis
1 pasteuriseret æg
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. vaniljesukker
1 1 /2 dl piskefløde
Instruktioner
Begynd med hindbærsaften. Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt hindbær. Læg et låg på, og lad det koge i ca. 10 minutter. Mos bærrene mod grydens kanter. Si og hæld i en ren gryde. Tilsæt sukker og citron. Kog i nogle minutter, indtil sukkeret er smeltet.
Hæld i en rengjort, skoldet og varm flaske, og stil den i køleskabet.
Lav isen. Pisk æggeblomme, sirup og vaniljesukker i en skål og æggehviden i en anden skål, indtil der dannes fast skum.
Pisk fløden til skum i en tredje skål, og vend den forsigtigt i æggeblomme-sukker-blandingen. Vend til sidst forsigtigt blandingen i æggehvideskummet.
Fordel iscremen i 10-12 små engangsplastikbeholdere eller silikoneforme. Antallet afhænger af, hvor store beholdere der bruges. Sæt en ispind i midten af hver beholder. Stil den i fryseren i en time.
Bland saften efter opskriften; 1 dl koncentrat og 1 dl vand, og hæld lidt saft i bunden af 10-12 større engangsplastikbeholdere eller silikoneforme. Bland så meget saft som nødvendigt. Stil i fryseren i 15 minutter.
Tag isen ud af fryseren, og klem den ud af beholderne. Klip plastikbeholderne i stykker, hvis det er nødvendigt. Tryk ispinden ned i midten af beholderen med saft i. Stil i fryseren i ca. 20 minutter, så isen sætter sig i saften.
Tag beholderne/formene ud, og hæld hindbærsaft over, så isen er dækket. Stil i fryseren i mindst 2 timer. Tag hindbærispindene ud af fryseren, og fjern beholderne.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.