Hindbærispinde

Søde små is med vaniljeis og hindbærsaft, som du nemt kan smække sammen. Den bliver en klar sommerfavorit.

10-12 stk.

PT55M

1 time + 3-4 timer i fryseren

Vurdering (6 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hindbærsaft
3 dl vand
500 g hindbær
3 dl Dansukker Sukker
1 spsk. citronsaft

Vaniljeis
1 pasteuriseret æg
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. vaniljesukker
1 1 /2 dl piskefløde

Instruktioner

Begynd med hindbærsaften. Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt hindbær. Læg et låg på, og lad det koge i ca. 10 minutter. Mos bærrene mod grydens kanter. Si og hæld i en ren gryde. Tilsæt sukker og citron. Kog i nogle minutter, indtil sukkeret er smeltet.

Hæld i en rengjort, skoldet og varm flaske, og stil den i køleskabet.

Lav isen. Pisk æggeblomme, sirup og vaniljesukker i en skål og æggehviden i en anden skål, indtil der dannes fast skum.

Pisk fløden til skum i en tredje skål, og vend den forsigtigt i æggeblomme-sukker-blandingen. Vend til sidst forsigtigt blandingen i æggehvideskummet.

Fordel iscremen i 10-12 små engangsplastikbeholdere eller silikoneforme. Antallet afhænger af, hvor store beholdere der bruges. Sæt en ispind i midten af hver beholder. Stil den i fryseren i en time.

Bland saften efter opskriften; 1 dl koncentrat og 1 dl vand, og hæld lidt saft i bunden af 10-12 større engangsplastikbeholdere eller silikoneforme. Bland så meget saft som nødvendigt. Stil i fryseren i 15 minutter. 

Tag isen ud af fryseren, og klem den ud af beholderne. Klip plastikbeholderne i stykker, hvis det er nødvendigt. Tryk ispinden ned i midten af beholderen med saft i. Stil i fryseren i ca. 20 minutter, så isen sætter sig i saften. 

Tag beholderne/formene ud, og hæld hindbærsaft over, så isen er dækket. Stil i fryseren i mindst 2 timer. Tag hindbærispindene ud af fryseren, og fjern beholderne.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?