Vaniljeis med saltkaramel

Jeg har brugt glukosesirup fra Dansukker i både vaniljeiscremen og saltkaramellen. Den er blandt andet genialt til is, da den hæmmer krystallisering og giver isen en særlig cremet og blød konsistens. Jeg udskiftede også noget af bagesukkeret i saltkaramelopskriften med glukosesirup, og det gør jeg klart fra nu af. Den nemmeste, lækreste karamel, som ikke sukkerklumper/krystalliserer under tilberedningen.
- Opskrift Anne au Chocolat

Vurdering (23 stk)

Ingredienser

Saltkaramel
95 g bagesukker fra Dansukker
45 g glukosesirup fra Dansukker
200 ml piskefløde
Et nip salt

Vaniljeis
375 ml sødmælk
225 ml piskefløde
50 g glukosesirup fra Dansukker
60 g bagesukker fra Dansukker
6 æggeblommer
1 vaniljestang

Instruktioner

Saltkaramel
Kom bagesukker og glukosesirup i en stor tykbundet gryde. Smelt det til en lysebrun boblende karamel ved medium varme. Opvarm imens piskefløden til lige under kogepunktet i en anden gryde. Tag det karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris hver gang. Tilsæt lidt salt. Køl af og hæld på et glas. Stil på køl, til karamellen skal bruges.

Vaniljeis
Bring sødmælk, fløde og glukosesirup i kog i en gryde med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med bagesukkeret og vaniljekornene i en skål.
Fjern vaniljestangen fra mælken, hæld hurtigt mælken over æggeblommerne og pisk godt og grundigt med piskeriset. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Køl derefter vaniljeiscremen ned ved at sætte gryden i et isbad i køkkenvasken. Køl cremen helt ned i køleskabet, før den køres på ismaskinen.

Kør vaniljeisen på ismaskinen og server den med saltkaramel til, eller bland hurtigt saltkaramel sammen med isen, når den kommes i isformen/boksen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.