Isbåd i bradepande

Skib ohøj! Her kommer en isfavorit i storformat, faktisk mere som en ispram – det betyder, at mange kan nyde den på samme tid!

ca. 10 stk.

ca. 1 time + 4 timer i fryseren

Vurdering (157 stk)

Ingredienser

Jordbærsyltetøj
200 g jordbær
100 g Dansukker Syltesukker
ca. 8 Belgiske vafler  

Parfait
6 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
6 dl piskefløde

Pynt 
mørk eller mælkechokolade

Instruktioner

Begynd med jordbærsyltetøj. Skyl, rens og skær jordbærrene i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.

Lav tykke vafler efter opskriften, eller køb færdiglavede.

Lav derefter parfaiten. Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljesukker og glukosesirup til en luftig blanding i en skål. Pisk fløde til skum i en anden skål, og vend det forsigtigt i æggesnapsen.

Dæk bunden af en form på ca. 20 x 30 cm med husholdningsfilm, eller brug en form med aftagelige kanter. Dæk bunden med vafler, og hæld parfaiten over. Lav bølger med en ske, og stil i fryseren i ca. 1 time.

Kom jordbærsyltetøj i en sprøjtepose, eller brug to skeer, og vend forsigtigt syltetøjet rundt i parfaiten. Stil i fryseren i yderligere 3 timer.

Smelt chokoladen i en skål over et vandbad, og lad den køle lidt af. Brug en sprøjtepose eller en ske til at fordele chokoladen over parfaiten som på billedet. Stil i fryseren i 30 minutter.

Tag isbåden ud af fryseren ca. 10 minutter inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.