Isbåd i bradepande

Skib ohøj! Her kommer en isfavorit i storformat, faktisk mere som en ispram – det betyder, at mange kan nyde den på samme tid!

ca. 10 stk.

ca. 1 time + 4 timer i fryseren

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Jordbærsyltetøj
200 g jordbær
100 g Dansukker Syltesukker
ca. 8 Belgiske vafler  

Parfait
6 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
6 dl piskefløde

Pynt 
mørk eller mælkechokolade

Instruktioner

Begynd med jordbærsyltetøj. Skyl, rens og skær jordbærrene i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.

Lav tykke vafler efter opskriften, eller køb færdiglavede.

Lav derefter parfaiten. Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljesukker og glukosesirup til en luftig blanding i en skål. Pisk fløde til skum i en anden skål, og vend det forsigtigt i æggesnapsen.

Dæk bunden af en form på ca. 20 x 30 cm med husholdningsfilm, eller brug en form med aftagelige kanter. Dæk bunden med vafler, og hæld parfaiten over. Lav bølger med en ske, og stil i fryseren i ca. 1 time.

Kom jordbærsyltetøj i en sprøjtepose, eller brug to skeer, og vend forsigtigt syltetøjet rundt i parfaiten. Stil i fryseren i yderligere 3 timer.

Smelt chokoladen i en skål over et vandbad, og lad den køle lidt af. Brug en sprøjtepose eller en ske til at fordele chokoladen over parfaiten som på billedet. Stil i fryseren i 30 minutter.

Tag isbåden ud af fryseren ca. 10 minutter inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.