Belgiske vafler

Belgiske vafler er firkantede og lidt tykkere end en traditionel vaffel. Belgiske vafler er perfekte til søndagsbrunchen men også som dessert. Server dem gerne sammen med nogle af vores curd-opskrifter.

ca. 8 stk.

ca. 1 time

Vurdering (92 stk)

Ingredienser

125 g smør
2 1/2 dl sødmælk
2 dl vand
12 g (1/4 pk.) frisk gær
2 æggeblommer
2 æggehvider
1/2 tsk. salt
6 3/4 dl hvedemel
2 dl Dansukker Perlesukker
smeltet smør til bagning

Valgfri smag
1 pk. (1/2 g) safran + 1 tsk. Dansukker Strøsukker (stødes sammen i en morter)
4 tsk. stødt kanel
4 tsk. stødt kardemomme

Instruktioner

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk og vand. Opvarm blandingen til 37 °C.

Smuldr gæren i en skål, og tilsæt mælkeblandingen, så gæren opløses. Del de to æg i blommer og hvider, og kom blommerne i væsken sammen med salt og hvedemel. Rør det hele sammen til en ensartet vaffeldej.

Tilsæt smagsvarianter efter eget valg.

Pisk æggehviderne stive i en ren og tør skål. Vend forsigtigt de piskede hvider i vaffeldejen, og lad dejen hvile i ca. 20 minutter.

Vend perlesukkeret i lige inden bagning. Pensl det varme vaffeljern med smeltet smør, og bag vaflerne, ca. 4 minutter, til de er gyldne.

Server med flødeskum og curd eller syltetøj.

Tips. Perlesukker gør vaflen mere sprød.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.