Semifreddo med hindbærstriber og pistacie

Semifreddo er en lækker italiensk isdessert, som ikke kræver en ismaskine. Vaniljeis med hindbærstriber toppet med karamelliserede pistacienødder. En garanteret succes.

ca. 10 stykker

PT40M

40 minutter + 5 timer i fryseren

Vurdering (47 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hindbærstriber
250 g hindbær
1 dl Dansukker Syltesukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
Saft af 1/2 citron

Semifreddo
5 pasteuriserede æggeblommer
2 æggehvider
150 g flødeost naturel
1 dl Dansukker Sukker
2 tsk. vaniljesukker
3 dl piskefløde

Karamelliserede pistacienødder
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 spsk. Dansukker Rørsukker
2 knsp. salt
100 g pistacienødder, uden skal og usaltede

Instruktioner

Pres hindbær gennem en fintmasket sigte ned i en gryde. Tilsæt syltesukker, glukosesirup og citronsaft, og lad det simre i 5 minutter. Køl blandingen helt af.

Beklæd en aflang form, ca. 2 liter, med husholdningsfilm. 
Del æg i blommer og hvider. 
Pisk æggeblommer, flødeost, sukker og vaniljesukker i en skål. 
Pisk æggehviderne til fast skum i en separat skål. 
Pisk fløden til skum i en separat skål. 
Vend forsigtigt fløden i æggeblommerne, og vend derefter æggehviderne i. 
Rør tilfældigt 2/3 af hindbærstribeblandingen i isblandingen. 
Hæld blandingen i formen, og top med resten af hindbærstribeblandingen. Træk en ske eller kniv gennem de øverste hindbærstriber for at lave et mønster. Stil i fryseren i mindst 5 timer.

Forvarm ovnen til 175 °C. Bland sirup, sukker og salt i en gryde. Vend pistacienødderne i, når sukkeret er begyndt at smelte. Hæld blandingen på en bageplade med bagepapir, og rist den i 12-15 min. Rør i blandingen midtvejs. Tag ud af ovnen, og lad køle af. Hak groft, og sæt til side. 

Tag isen frem ca. 15 minutter før servering, og top af med friske hindbær og karamelliserede pistacienødder. 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Vintersaga

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Æbleskiver

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?