Cookiesandwich

En cookiesandwich er det bedste fra to verdener, for hvorfor vælge imellem kage og is, når man kan få begge dele? Denne cookiesandwich egner sig perfekt til en pause i solen.

12 stk.

1 1/2 time + 5 timer

Vurdering (33 stk)

Ingredienser

Vaniljeis
8 æggeblommer
1 1/2–2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 dl mælk
3 dl piskefløde
2 dl Dansukker Glukosesirup

Cookies
1 dl mandler
1 dl hasselnødder
100 g mørk chokolade
230 g blødt smør
3 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 tsk. vaniljesukker
1 æg
5 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. natron

Instruktioner

Forvarm ovnen til 190 °C.

Hak mandler, hasselnødder og chokolade fint, og stil derefter til side. Pisk smør, brun farin og vaniljesukker luftigt i en skål, og tilsæt ægget.

Bland de tørre ingredienser i en skål, og vend dem i smørblandingen. Tilsæt nødderne og chokoladen.

Del dejen i 45 stykker, og rul til kugler. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand, og tryk dem flade. Bag midt i ovnen i ca. 8 minutter. Køl af.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål.

Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en kasserolle. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding.

Sigt gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af. Kør blandingen i en ismaskine, eller hæld isen i en aflang form, ca. 18 x 25 cm, og stil den i fryseren i mindst 5 timer.

Tag vaniljeisen ud, og lav runde isstykker. Læg isstykkerne mellem to cookies, og stil i fryseren i yderligere et par timer.

Tips: De cookies, som bliver tilovers, kan fryses ned og serveras til sommerkaffen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.