Islagkage med solbær og caramel

Islagkage med solbær, karamelis og smuldretærte er en sikker vinder. Bagt tærtedej som bund, et lag karamelis over og til slut solbærsorbet.

ca. 10 portioner

Vurdering (33 stk)

Ingredienser

Karamelis
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup

Smuldredej
50 g smør, stuetempereret
2 spsk. Dansukker Brun Farin
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
3/4 dl hvedemel
1 dl havregryn
flagesalt

Solbæris
400 g solbær (ca 2 dl puré)
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup

Pynt
smuldredej, bær, spiselige blomster

Instruktioner

Begynd med at lave karamelisen. Pisk æggeblommer, rørsukker og sirup sammen i en skål.

Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding. Sigt blandingen gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af.

Kør isen på en ismaskineeller stil den i fryseren i ca. 3 timer. Rør rundt med jævne mellemrum. Lav imens smuldredejen som i forrige opskrift. Lad den køle helt af.

Forvarm ovnen til 150 °C. Bland alle ingredienserne til smuldredejen sammen i en skål, og fordel dejen på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Hæld 2/3 af smuldredejen i en aflang silikoneform/brødform (ca. 1,5 liter) og stil den i fryseren i ca. 20 minutter. Tag karamelisen ud, form den til kugler, og læg dem oven på smuldredejen og smør hurtigt kuglerne ud i et jævnt lag. Stil i fryseren.

Lav solbærisen. Skyl solbærene , og giv dem et opkog sammen med siruppen i en gryde. Hæld blandingen gennem en finmasket si, så kun puréen er tilbage i en skål. Stil blandingen til side.

Pisk æggeblommer og rørsukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding, og tilsæt bærpuréen. Sigt blandingen gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af.

Kør isen på en ismaskine eller stil den i fryseren i ca. 3 timer. Rør rundt med jævne mellemrum. Tag isen ud, form den til kugler, og læg dem oven på karamelisen og smør hurtigt kuglerne ud i et jævnt lag. Stil i fryseren i mindst 2 timer.

Tag Islagkagen ud af formen, og stil den på et fad. Pynt med resten af den bagte smuldredej, bær og spiselige blomster.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.