Islagkage med solbær og caramel

Islagkage med solbær, karamelis og smuldretærte er en sikker vinder. Bagt tærtedej som bund, et lag karamelis over og til slut solbærsorbet.

ca. 10 portioner

Vurdering (32 stk)

Ingredienser

Karamelis
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup

Smuldredej
50 g smør, stuetempereret
2 spsk. Dansukker Brun Farin
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
3/4 dl hvedemel
1 dl havregryn
flagesalt

Solbæris
400 g solbær (ca 2 dl puré)
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup

Pynt
smuldredej, bær, spiselige blomster

Instruktioner

Begynd med at lave karamelisen. Pisk æggeblommer, rørsukker og sirup sammen i en skål.

Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding. Sigt blandingen gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af.

Kør isen på en ismaskineeller stil den i fryseren i ca. 3 timer. Rør rundt med jævne mellemrum. Lav imens smuldredejen som i forrige opskrift. Lad den køle helt af.

Forvarm ovnen til 150 °C. Bland alle ingredienserne til smuldredejen sammen i en skål, og fordel dejen på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Hæld 2/3 af smuldredejen i en aflang silikoneform/brødform (ca. 1,5 liter) og stil den i fryseren i ca. 20 minutter. Tag karamelisen ud, form den til kugler, og læg dem oven på smuldredejen og smør hurtigt kuglerne ud i et jævnt lag. Stil i fryseren.

Lav solbærisen. Skyl solbærene , og giv dem et opkog sammen med siruppen i en gryde. Hæld blandingen gennem en finmasket si, så kun puréen er tilbage i en skål. Stil blandingen til side.

Pisk æggeblommer og rørsukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding, og tilsæt bærpuréen. Sigt blandingen gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af.

Kør isen på en ismaskine eller stil den i fryseren i ca. 3 timer. Rør rundt med jævne mellemrum. Tag isen ud, form den til kugler, og læg dem oven på karamelisen og smør hurtigt kuglerne ud i et jævnt lag. Stil i fryseren i mindst 2 timer.

Tag Islagkagen ud af formen, og stil den på et fad. Pynt med resten af den bagte smuldredej, bær og spiselige blomster.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.