Syltetøjskageis

Giv den gas med både kagesmulder og syltetøj i isen! Godt + godt = helt vanvittigt godt!

6 portioner

1,5 time + 5 timer i fryseren

Vurdering (2 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Blåbærsyltetøj
200 g blåbær
100 g Dansukker Syltesukker

Syltetøjssmåkager
200 g smør, stuetempereret
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver

Is
4 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup

Instruktioner

Begynd med blåbærsyltetøj.  Skyl og rens blåbærrene. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.

Forbered derefter syltetøjssmåkagerne. Forvarm ovnen til 200 °C.

Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål, og vend det ned i smørblandingen. Ælt det hele sammen til en dej.

Form til en rulle, og skær i 20 stykker à 25 g. Rul til kugler, og læg dem i små muffinsforme. Tryk en fordybning i midten med en meldrysset finger. Fyld småkagen med syltetøj.

Bag i den nederste del af ovnen i 14-16 minutter. Tag kagerne ud, og lad dem køle helt af.

Lav isen. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt tilbage i en skål gennem en finmasket si.

Lad blandingen køle af, inden den køres i ismaskinen eller stilles i fryseren. Stil i fryseren i mindst 5 timer, og rør rundt af og til.

Vend forsigtigt ca. 3 spsk. syltetøj og halvstort kagesmulder i fra ca. 6 syltetøjssmåkager, når isen er halvfrossen, så den får et flot mønster.

Top med syltetøjssmåkager ved servering.

Tip!
I denne opskrift har vi brugt blåbærsyltetøj, men du kan bruge hvilken som helst syltetøj. Find masser af syltetøjsopskrifter her.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?