Syltetøjskageis

Giv den gas med både kagesmulder og syltetøj i isen! Godt + godt = helt vanvittigt godt!

6 portioner

1,5 time + 5 timer i fryseren

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Blåbærsyltetøj
200 g blåbær
100 g Dansukker Syltesukker

Syltetøjssmåkager
200 g smør, stuetempereret
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver

Is
4 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup

Instruktioner

Begynd med blåbærsyltetøj.  Skyl og rens blåbærrene. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.

Forbered derefter syltetøjssmåkagerne. Forvarm ovnen til 200 °C.

Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål, og vend det ned i smørblandingen. Ælt det hele sammen til en dej.

Form til en rulle, og skær i 20 stykker à 25 g. Rul til kugler, og læg dem i små muffinsforme. Tryk en fordybning i midten med en meldrysset finger. Fyld småkagen med syltetøj.

Bag i den nederste del af ovnen i 14-16 minutter. Tag kagerne ud, og lad dem køle helt af.

Lav isen. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt tilbage i en skål gennem en finmasket si.

Lad blandingen køle af, inden den køres i ismaskinen eller stilles i fryseren. Stil i fryseren i mindst 5 timer, og rør rundt af og til.

Vend forsigtigt ca. 3 spsk. syltetøj og halvstort kagesmulder i fra ca. 6 syltetøjssmåkager, når isen er halvfrossen, så den får et flot mønster.

Top med syltetøjssmåkager ved servering.

Tip!
I denne opskrift har vi brugt blåbærsyltetøj, men du kan bruge hvilken som helst syltetøj. Find masser af syltetøjsopskrifter her.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.