Ingredienser
Blåbærsyltetøj
200 g blåbær
100 g Dansukker Syltesukker
Syltetøjssmåkager
200 g smør, stuetempereret
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
Is
4 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
Instruktioner
Begynd med blåbærsyltetøj. Skyl og rens blåbærrene. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.
Forbered derefter syltetøjssmåkagerne. Forvarm ovnen til 200 °C.
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål, og vend det ned i smørblandingen. Ælt det hele sammen til en dej.
Form til en rulle, og skær i 20 stykker à 25 g. Rul til kugler, og læg dem i små muffinsforme. Tryk en fordybning i midten med en meldrysset finger. Fyld småkagen med syltetøj.
Bag i den nederste del af ovnen i 14-16 minutter. Tag kagerne ud, og lad dem køle helt af.
Lav isen. Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog. Pisk æggemassen ned i den varme mælkeblanding. Sigt tilbage i en skål gennem en finmasket si.
Lad blandingen køle af, inden den køres i ismaskinen eller stilles i fryseren. Stil i fryseren i mindst 5 timer, og rør rundt af og til.
Vend forsigtigt ca. 3 spsk. syltetøj og halvstort kagesmulder i fra ca. 6 syltetøjssmåkager, når isen er halvfrossen, så den får et flot mønster.
Top med syltetøjssmåkager ved servering.
Tip!
I denne opskrift har vi brugt blåbærsyltetøj, men du kan bruge hvilken som helst syltetøj. Find masser af syltetøjsopskrifter her.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. Her har vi samlet vores bedste opskrifter på chutneyer, som du kan bruge i din madlavning.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.
Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.