Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Men heldigvis for os har vi julen med risengrød, appelsiner og figner, som blander sig med juletræets duft af frisk gran. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Pavlovakrans med grapefrugt-curd

Luftige pandekager

Kardemommekage med rompocherede pærer

Passionscheesecake med lemoncurd og nøddecrumble

Safranpavlova med mousse og citrussalat

Cheesecake med karamelswirl og brunkagebund

Safran panna cotta

Crème brûlée uden bagning

Blodgrapesorbet

Brunkagesandwich

Pavlova-juletræ

Ingefærparfait med krokantdrys

Chokoladebudding med kaffekaramelsauce

Chokoladefondant med ingefær

Risalamande med kirsebærsauce

Pannacotta med tyttebærgløgg

Citronfromage med saltet crunch

Juleparfait

Småkager med kardemomme, yoghurt-is og citrussalat

Appelsinsalat med juleis

Pebermyntestangs-pannacotta

Chokoladecreme med mint-marengstop

Appelsinclafouti

Chokoladeparfait med appelsin

Du kan finde flere opskrifter på juledesserter her

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.