Crème brûlée uden bagning

Denne creme brulé uden bagning er en krydsning mellem creme brulé og panna cotta. Passionsgeléen højner denne cremede dessert til et helt nyt niveau.

4 stk.

30 minutter + 3 timers køletid

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

Passionsgelé
1 dl passionsfrugtsaft, ca. 8 frugter
1 dl Dansukker Syltesukker

Crème brûlée
4 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
2 tsk. vaniljesukker
3/4 tsk. agar agar pulver
2 æggeblommer

Pynt
Dansukker Rørsukker

Instruktioner

Skrab kernerne ud af passionsfrugten, og sigt saften fra i en finmasket si. Hæld passionssaften i en gryde sammen med syltesukker og lad det koge i 3 minutter. Hæld geléen i portionsforme, og lad den stivne i køleskabet i 1 time.

Tilbered crème brûléen. Bland fløde, sukker, vaniljesukker, agar agar og æggeblommer i en gryde. Lad det koge i 3 minutter under omrøring. Lad blandingen køle af i nogle minutter, og hæld den derefter over passionsgeléen. Stil formene tilbage i køleskabet i ca. 2 timer, så blandingen kan stivne.

Drys rørsukker over crème brûléerne, og brænd overfladen med en brænder.

Tip! Du kan også bruge frosne passionsfrugter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.