Chokoladecreme med mint-marengstop

Luksuriøs dessert med sprødt låg og et touch af After Eight.

6 små portioner

PT10M
Vurdering (31 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

100 g hakket mørk chokolade
2 dl piskefløde
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. vaniljesukker

Marengs
3 æggehvider
2 dl Dansukker Bagesukker
1/2 dl Dansukker Flormelis
Ristede, hakkede hasselnødder til pynt
1-2 dråber pebermynteolie

Instruktioner

Hak chokoladen, og stil den til side.
Hæld fløde i en lille kasserolle og lad koge op.
Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Rør sammen til en jævn blanding, hæld op i seks små skåle, og lad det køle af.
Marengs: Varm æggehvider og sukker op i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.
Tag skålen af varmen, og hæld æggehviderne i en anden skål. Pisk marengsen i 5-10 minutter. Tilsæt flormelis undervejs, og smag til med pebermynte.
Sprøjt marengsen på chokoladecremen, og brænd ydersiden af med en gasbrænder.
Pynt med ristede, hakkede hasselnødder.

Tip
Lav små marengs af resten af marengsblandingen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.