Safran panna cotta

Skøn safran-panna cotta toppet med brombærgelé. En helt enkel men lækker juledessert, som med garanti vil begejstre med sin smag af safran.

6 glas

30 minutter. + 4 timers køletid

Vurdering (4 stk)

Ingredienser

Panna cotta
2 blade husblas
5 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
1/2 g safran

Brombærgele
1 dl brombærsaft (ca. 200 g brombær)
1 dl Dansukker Syltesukker

Pynt
Brombær

Instruktioner

Begynd med panna cottaen. Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter. Kog piskefløde, sukker og safran op i en gryde og stil den til side. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde.

Fordel panna cottaen i fem dessertglas, og stil den på køl for at sætte sig i ca. 2 timer.

Lav brombærgeléen. Tø brombærrene op hvis de er frosne, pres saften ud (1 dl) og si igennem en finmasket si. Hæld saften i en gryde og tilsæt syltesukker. Lad det koge i 3 minutter og køle derefter lidt af.

Tag panna cottaen ud af køleskabet, og fordel gelén henover. Stil glassene tilbage i køleskabet i yderligere 2 timer. Pynt med brombær.

Tip! Drys hakkede pistacienødder på toppen

Tip: Udskift agar-agar med 1 1/2 tsk gelatinepulver. Opløs pulveret i et par minutter i 1 1/2 spsk. koldt vand og bland derefter med de øvrige ingredienser.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.