Safran panna cotta

Skøn safran-panna cotta toppet med brombærgelé. En helt enkel men lækker juledessert, som med garanti vil begejstre med sin smag af safran.

6 glas

30 minutter. + 4 timers køletid

Vurdering (8 stk)

Ingredienser

Panna cotta
2 blade husblas
5 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
1/2 g safran

Brombærgele
1 dl brombærsaft (ca. 200 g brombær)
1 dl Dansukker Syltesukker

Pynt
Brombær

Instruktioner

Begynd med panna cottaen. Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter. Kog piskefløde, sukker og safran op i en gryde og stil den til side. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde.

Fordel panna cottaen i fem dessertglas, og stil den på køl for at sætte sig i ca. 2 timer.

Lav brombærgeléen. Tø brombærrene op hvis de er frosne, pres saften ud (1 dl) og si igennem en finmasket si. Hæld saften i en gryde og tilsæt syltesukker. Lad det koge i 3 minutter og køle derefter lidt af.

Tag panna cottaen ud af køleskabet, og fordel gelén henover. Stil glassene tilbage i køleskabet i yderligere 2 timer. Pynt med brombær.

Tip! Drys hakkede pistacienødder på toppen

Tip: Udskift agar-agar med 1 1/2 tsk gelatinepulver. Opløs pulveret i et par minutter i 1 1/2 spsk. koldt vand og bland derefter med de øvrige ingredienser.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.