Ingredienser
Panna cotta
2 blade husblas
5 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
1/2 g safran
Brombærgele
1 dl brombærsaft (ca. 200 g brombær)
1 dl Dansukker Syltesukker
Pynt
Brombær
Instruktioner
Begynd med panna cottaen. Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter. Kog piskefløde, sukker og safran op i en gryde og stil den til side. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde.
Fordel panna cottaen i fem dessertglas, og stil den på køl for at sætte sig i ca. 2 timer.
Lav brombærgeléen. Tø brombærrene op hvis de er frosne, pres saften ud (1 dl) og si igennem en finmasket si. Hæld saften i en gryde og tilsæt syltesukker. Lad det koge i 3 minutter og køle derefter lidt af.
Tag panna cottaen ud af køleskabet, og fordel gelén henover. Stil glassene tilbage i køleskabet i yderligere 2 timer. Pynt med brombær.
Tip! Drys hakkede pistacienødder på toppen
Tip: Udskift agar-agar med 1 1/2 tsk gelatinepulver. Opløs pulveret i et par minutter i 1 1/2 spsk. koldt vand og bland derefter med de øvrige ingredienser.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.