Safran panna cotta - Opskrifter

Safran panna cotta

6 glas 30 minutter. + 4 timers køletid
Skøn safran-panna cotta toppet med brombærgelé. En helt enkel men lækker juledessert, som med garanti vil begejstre med sin smag af safran.
Safran panna cotta
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Panna cotta

    • 2 blade husblas
    • 5 dl piskefløde
    • 1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
    • 1/2 g safran

    Brombærgele

    • 1 dl brombærsaft (ca. 200 g brombær)
    • 1 dl Dansukker Syltesukker

    Pynt

    • Brombær

    Begynd med panna cottaen. Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter. Kog piskefløde, sukker og safran op i en gryde og stil den til side. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde.

    Fordel panna cottaen i fem dessertglas, og stil den på køl for at sætte sig i ca. 2 timer.

    Lav brombærgeléen. Tø brombærrene op hvis de er frosne, pres saften ud (1 dl) og si igennem en finmasket si. Hæld saften i en gryde og tilsæt syltesukker. Lad det koge i 3 minutter og køle derefter lidt af.

    Tag panna cottaen ud af køleskabet, og fordel gelén henover. Stil glassene tilbage i køleskabet i yderligere 2 timer. Pynt med brombær.

    Tip! Drys hakkede pistacienødder på toppen

    Tip: Udskift agar-agar med 1 1/2 tsk gelatinepulver. Opløs pulveret i et par minutter i 1 1/2 spsk. koldt vand og bland derefter med de øvrige ingredienser.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;