Cheesecake med karamelswirl og brunkagebund

Julet cheesecake med karamelswirl, brunkagebund og gløggtyttebær. En virkelig skøn smagskombination.

16 stykker

ca. 1,5 timer + 3 timer i fryseren

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Karamelsauce
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 1/2 spsk. Dansukker Lys Sirup
15 g smør
1 dl piskefløde

Brunkagebund
200 g brunkager
75 g smeltet smør

Cheesecake
4 æggeblommer
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
300 g flødeost
4 dl piskefløde

Gløggtyttebær
200 g tyttebær
1 dl rød gløgg
1 dl Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Begynd med karamelsaucen. Bland muscovadorørsukker, sirup og smør i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, indtil den begynder at tykne lidt.

Hæld fløden i lidt ad gangen under omrøring, og kog i yderligere ca. 4 minutter. Hæld saucen i et glas, og stil den i køleskabet, så den kan køle af og tykne.

Lav brunkagebunden. Blend brunkagerne, og bland dem med det smeltede smør. Tryk blandingen ud i en kvadratisk form på ca. 19 cm, helst en springform. Stil i fryseren.

Lav cheesecakemassen. Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt flødeost, og pisk blandingen jævn. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.

Tag brunkagebunden ud, og hæld cheesecakemassen i formen. Dryp karamelsaucen over,
og fordel den lidt tilfældigt. Stil i fryseren i ca. 3 timer.

Tilbered gløggtyttebærrene imens. Optø tyttebærrene, og kom dem i en gryde sammen med gløgg og syltesukker. Kog blandingen i ca. 3 minutter, og stil den til afkøling i køleskabet.

Tag cheesecaken ud ca. 10 minutter inden servering. Skær den i kvadratiske stykker, og anret stykkerne på tallerkener. Afslut med at hælde gløggtyttebær på toppen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.