Cheesecake med karamelswirl og brunkagebund

Julet cheesecake med karamelswirl, brunkagebund og gløggtyttebær. En virkelig skøn smagskombination.

16 stykker

ca. 1,5 timer + 3 timer i fryseren

Vurdering (3 stk)

Ingredienser

Karamelsauce
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 1/2 spsk. Dansukker Lys Sirup
15 g smør
1 dl piskefløde

Brunkagebund
200 g brunkager
75 g smeltet smør

Cheesecake
4 æggeblommer
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
300 g flødeost
4 dl piskefløde

Gløggtyttebær
200 g tyttebær
1 dl rød gløgg
1 dl Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Begynd med karamelsaucen. Bland muscovadorørsukker, sirup og smør i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, indtil den begynder at tykne lidt.

Hæld fløden i lidt ad gangen under omrøring, og kog i yderligere ca. 4 minutter. Hæld saucen i et glas, og stil den i køleskabet, så den kan køle af og tykne.

Lav brunkagebunden. Blend brunkagerne, og bland dem med det smeltede smør. Tryk blandingen ud i en kvadratisk form på ca. 19 cm, helst en springform. Stil i fryseren.

Lav cheesecakemassen. Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt flødeost, og pisk blandingen jævn. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.

Tag brunkagebunden ud, og hæld cheesecakemassen i formen. Dryp karamelsaucen over,
og fordel den lidt tilfældigt. Stil i fryseren i ca. 3 timer.

Tilbered gløggtyttebærrene imens. Optø tyttebærrene, og kom dem i en gryde sammen med gløgg og syltesukker. Kog blandingen i ca. 3 minutter, og stil den til afkøling i køleskabet.

Tag cheesecaken ud ca. 10 minutter inden servering. Skær den i kvadratiske stykker, og anret stykkerne på tallerkener. Afslut med at hælde gløggtyttebær på toppen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.