Cheesecake med karamelswirl og brunkagebund

Julet cheesecake med karamelswirl, brunkagebund og gløggtyttebær. En virkelig skøn smagskombination.

16 stykker

PT1H

ca. 1,5 timer + 3 timer i fryseren

Vurdering (4 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Karamelsauce
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 1/2 spsk. Dansukker Lys Sirup
15 g smør
1 dl piskefløde

Brunkagebund
200 g brunkager
75 g smeltet smør

Cheesecake
4 æggeblommer
2 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
300 g flødeost
4 dl piskefløde

Gløggtyttebær
200 g tyttebær
1 dl rød gløgg
1 dl Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Begynd med karamelsaucen. Bland muscovadorørsukker, sirup og smør i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, indtil den begynder at tykne lidt.

Hæld fløden i lidt ad gangen under omrøring, og kog i yderligere ca. 4 minutter. Hæld saucen i et glas, og stil den i køleskabet, så den kan køle af og tykne.

Lav brunkagebunden. Blend brunkagerne, og bland dem med det smeltede smør. Tryk blandingen ud i en kvadratisk form på ca. 19 cm, helst en springform. Stil i fryseren.

Lav cheesecakemassen. Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt flødeost, og pisk blandingen jævn. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.

Tag brunkagebunden ud, og hæld cheesecakemassen i formen. Dryp karamelsaucen over,
og fordel den lidt tilfældigt. Stil i fryseren i ca. 3 timer.

Tilbered gløggtyttebærrene imens. Optø tyttebærrene, og kom dem i en gryde sammen med gløgg og syltesukker. Kog blandingen i ca. 3 minutter, og stil den til afkøling i køleskabet.

Tag cheesecaken ud ca. 10 minutter inden servering. Skær den i kvadratiske stykker, og anret stykkerne på tallerkener. Afslut med at hælde gløggtyttebær på toppen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.