Pavlovakrans med grapefrugt-curd

Vinterens smukkeste, sprødeste og lækreste krans. En virkelig luksuriøs dessert at afslutte året med.

8–10 portioner

ca 2 timer

Vurdering (66 stk)

Ingredienser

Pavlova
4 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. æblecidereddike

Grapefrugt-curd
3/4 dl grapefrugtsaft, friskpresset
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 æg
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
50 g smør

Grapefrugt-topping
1 grapefrugt
1/2 tsk. friskstødt kardemomme
1 spsk. Dansukker Flormelis

Pynt
2 dl piskefløde
pistacienødder, grovhakkede

Instruktioner

Forvarm ovnen til 125°C. 

Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og tilsæt halvdelen af sukkeret under omrøring. Pisk i 5 minutter. Tilsæt resten af sukkeret og vaniljesukkeret og pisk i yderligere 5 minutter. Vend majsstivelse og vineddike i.

Tegn en cirkel med en diameter på 22 cm på et stykke bagepapir, og læg det på en bageplade. Sprøjt eller hæld omkring 10 runde toppe ud i en cirkel. Lav en lille fordybning i hver top med en ske. Bag marengsen nederst i ovnen i ca. 1 1/2 time. Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i ovnen med ovnlågen på klem.

Forbered curden. Bland saft, æg og syltesukker i en gryde. Lad koge under omrøring, indtil curden tykner. Sluk for kogepladen, og rør smørret i.

Filetér grapefrugten og kom fileterne i en skål. Rør kardemomme og flormelis i.

Samling
Pisk fløden luftig i en skål. Fordel grapefrugtcurden på pavlovaen, og kom flødeskum på. Top med grapefrugt og hakkede pistacienødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.