Pavlovakrans med grapefrugt-curd

Vinterens smukkeste, sprødeste og lækreste krans. En virkelig luksuriøs dessert at afslutte året med.

8–10 portioner

ca 2 timer

Vurdering (66 stk)

Ingredienser

Pavlova
4 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. æblecidereddike

Grapefrugt-curd
3/4 dl grapefrugtsaft, friskpresset
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 æg
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
50 g smør

Grapefrugt-topping
1 grapefrugt
1/2 tsk. friskstødt kardemomme
1 spsk. Dansukker Flormelis

Pynt
2 dl piskefløde
pistacienødder, grovhakkede

Instruktioner

Forvarm ovnen til 125°C. 

Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og tilsæt halvdelen af sukkeret under omrøring. Pisk i 5 minutter. Tilsæt resten af sukkeret og vaniljesukkeret og pisk i yderligere 5 minutter. Vend majsstivelse og vineddike i.

Tegn en cirkel med en diameter på 22 cm på et stykke bagepapir, og læg det på en bageplade. Sprøjt eller hæld omkring 10 runde toppe ud i en cirkel. Lav en lille fordybning i hver top med en ske. Bag marengsen nederst i ovnen i ca. 1 1/2 time. Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i ovnen med ovnlågen på klem.

Forbered curden. Bland saft, æg og syltesukker i en gryde. Lad koge under omrøring, indtil curden tykner. Sluk for kogepladen, og rør smørret i.

Filetér grapefrugten og kom fileterne i en skål. Rør kardemomme og flormelis i.

Samling
Pisk fløden luftig i en skål. Fordel grapefrugtcurden på pavlovaen, og kom flødeskum på. Top med grapefrugt og hakkede pistacienødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.