Pavlovakrans med grapefrugt-curd

Vinterens smukkeste, sprødeste og lækreste krans. En virkelig luksuriøs dessert at afslutte året med.

8–10 portioner

PT1H

ca 2 timer

Vurdering (78 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Pavlova
4 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. æblecidereddike

Grapefrugt-curd
3/4 dl grapefrugtsaft, friskpresset
2 spsk. friskpresset citronsaft
1 æg
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
50 g smør

Grapefrugt-topping
1 grapefrugt
1/2 tsk. friskstødt kardemomme
1 spsk. Dansukker Flormelis

Pynt
2 dl piskefløde
pistacienødder, grovhakkede

Instruktioner

Forvarm ovnen til 125°C. 

Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og tilsæt halvdelen af sukkeret under omrøring. Pisk i 5 minutter. Tilsæt resten af sukkeret og vaniljesukkeret og pisk i yderligere 5 minutter. Vend majsstivelse og vineddike i.

Tegn en cirkel med en diameter på 22 cm på et stykke bagepapir, og læg det på en bageplade. Sprøjt eller hæld omkring 10 runde toppe ud i en cirkel. Lav en lille fordybning i hver top med en ske. Bag marengsen nederst i ovnen i ca. 1 1/2 time. Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i ovnen med ovnlågen på klem.

Forbered curden. Bland saft, æg og syltesukker i en gryde. Lad koge under omrøring, indtil curden tykner. Sluk for kogepladen, og rør smørret i.

Filetér grapefrugten og kom fileterne i en skål. Rør kardemomme og flormelis i.

Samling
Pisk fløden luftig i en skål. Fordel grapefrugtcurden på pavlovaen, og kom flødeskum på. Top med grapefrugt og hakkede pistacienødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.