Chokoladebudding med kaffekaramelsauce

Chokoladebudding med kaffekaramelsauce er luksusudgaven af en velkendt og elsket klassiker. Servér din chokoladebudding med kaffekaramelsauce i fine glas, og pynt med piskefløde og kakaopulver.

6 glas

40 min. + 1-2 timer i køleskab

Vurdering (61 stk)

Ingredienser

Kaffekaramelsauce
1/2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
1/2 dl piskefløde
1 spsk. stærk kaffe

Chokoladebudding
3 dl piskefløde
1/4 dl majsstivelse
1 dl Dansukker Brun Farin
1/4 dl kakao
20 g smør
En smule salt
40 g mørk chokolade

Pynt
Piskefløde
Kakaopulver

Instruktioner

Begynd med kaffekaramelsaucen. Bland rørsukker og sirup i en gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, til den begynder at karamellisere og tykne lidt.

Hæld fløden i lidt ad gangen, og tilsæt til sidst kaffen. Kog i yderligere ca. 4 minutter. Lad saucen køle af, og hæld derefter lidt karamelsauce i bunden af glassene. Stil glassene i køleskabet, så saucen kan sætte sig.

Tilbered chokoladebuddingen imens. Rør fløde, majsstivelse, brun farin, kakao, smør og salt sammen i en gryde. Tilsæt hakket chokolade.

Lad cremen simre, til den er tyknet, under konstant omrøring. Det tager ca. 2-3 minutter. Lad den køle af.

Hæld chokoladebuddingen over karamelsaucen, og stil den i køleskabet i ca. 1-2 timer.

Pynt med flødeskum og kakao.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge: Kardemommesnurrer

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm kaffedrik

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Cremet citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.