Chokoladebudding med kaffekaramelsauce

Chokoladebudding med kaffekaramelsauce er luksusudgaven af en velkendt og elsket klassiker. Servér din chokoladebudding med kaffekaramelsauce i fine glas, og pynt med piskefløde og kakaopulver.

6 glas

40 min. + 1-2 timer i køleskab

Vurdering (60 stk)

Ingredienser

Kaffekaramelsauce
1/2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
1/2 dl piskefløde
1 spsk. stærk kaffe

Chokoladebudding
3 dl piskefløde
1/4 dl majsstivelse
1 dl Dansukker Brun Farin
1/4 dl kakao
20 g smør
En smule salt
40 g mørk chokolade

Pynt
Piskefløde
Kakaopulver

Instruktioner

Begynd med kaffekaramelsaucen. Bland rørsukker og sirup i en gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, til den begynder at karamellisere og tykne lidt.

Hæld fløden i lidt ad gangen, og tilsæt til sidst kaffen. Kog i yderligere ca. 4 minutter. Lad saucen køle af, og hæld derefter lidt karamelsauce i bunden af glassene. Stil glassene i køleskabet, så saucen kan sætte sig.

Tilbered chokoladebuddingen imens. Rør fløde, majsstivelse, brun farin, kakao, smør og salt sammen i en gryde. Tilsæt hakket chokolade.

Lad cremen simre, til den er tyknet, under konstant omrøring. Det tager ca. 2-3 minutter. Lad den køle af.

Hæld chokoladebuddingen over karamelsaucen, og stil den i køleskabet i ca. 1-2 timer.

Pynt med flødeskum og kakao.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.