Chokoladeparfait med appelsin

Vores chokoladeparfait med appelsin er lavet af mørk chokolade og lige tilpas sød i smagen. Appelsinen tilfører et friskt og syrligt strejf til denne chokoladeparfait. En god afslutning på en smagfuld efterårsmiddag.

8 pers.

50 minutter + 4 timer i fryseren

Vurdering (56 stk)

Ingredienser

Parfait

150 g mørk chokolade
6 æggeblommer
1 dl Dansukker Flormelis
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
skallen af 1 appelsin, usprøjtet
3 spsk. saft fra appelsinen
6 dl piskefløde

Pynt
100 g ristede, hakkede nødder

Instruktioner

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Lad den køle af.

Pisk æggeblommer, flormelis og glukose­sirup i en skål, til det er luftigt. Vend den smeltede chokolade i æggeblandingen, og tilsæt revet appelsinskal og appelsinsaft.

Pisk fløden, og vend den forsigtigt i ægge­blandingen.

Hæld parfaiten i en brødform beklædt med husholdningsfilm. Frys i 4-­5 timer.

Forvarm ovnen til 175°. Fordel nød­derne på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist nødderne nederst i ovnen i 5 minutter. Hold godt øje med, at de ikke brænder på. Lad dem køle af, og hak dem derefter.

Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering. Drys med de hakkede ristede nødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.