Chokoladeparfait med appelsin

Vores chokoladeparfait med appelsin er lavet af mørk chokolade og lige tilpas sød i smagen. Appelsinen tilfører et friskt og syrligt strejf til denne chokoladeparfait. En god afslutning på en smagfuld efterårsmiddag.

8 pers.

50 minutter + 4 timer i fryseren

Vurdering (43 stk)

Ingredienser

Parfait

150 g mørk chokolade
6 æggeblommer
1 dl Dansukker Flormelis
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
skallen af 1 appelsin, usprøjtet
3 spsk. saft fra appelsinen
6 dl piskefløde

Pynt
100 g ristede, hakkede nødder

Instruktioner

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Lad den køle af.

Pisk æggeblommer, flormelis og glukose­sirup i en skål, til det er luftigt. Vend den smeltede chokolade i æggeblandingen, og tilsæt revet appelsinskal og appelsinsaft.

Pisk fløden, og vend den forsigtigt i ægge­blandingen.

Hæld parfaiten i en brødform beklædt med husholdningsfilm. Frys i 4-­5 timer.

Forvarm ovnen til 175°. Fordel nød­derne på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist nødderne nederst i ovnen i 5 minutter. Hold godt øje med, at de ikke brænder på. Lad dem køle af, og hak dem derefter.

Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering. Drys med de hakkede ristede nødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.