Chokoladeparfait med appelsin

Vores chokoladeparfait med appelsin er lavet af mørk chokolade og lige tilpas sød i smagen. Appelsinen tilfører et friskt og syrligt strejf til denne chokoladeparfait. En god afslutning på en smagfuld efterårsmiddag.

8 pers.

PT55M

50 minutter + 4 timer i fryseren

Vurdering (79 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Parfait

150 g mørk chokolade
6 æggeblommer
1 dl Dansukker Flormelis
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
skallen af 1 appelsin, usprøjtet
3 spsk. saft fra appelsinen
6 dl piskefløde

Pynt
100 g ristede, hakkede nødder

Instruktioner

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Lad den køle af.

Pisk æggeblommer, flormelis og glukose­sirup i en skål, til det er luftigt. Vend den smeltede chokolade i æggeblandingen, og tilsæt revet appelsinskal og appelsinsaft.

Pisk fløden, og vend den forsigtigt i ægge­blandingen.

Hæld parfaiten i en brødform beklædt med husholdningsfilm. Frys i 4-­5 timer.

Forvarm ovnen til 175°. Fordel nød­derne på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist nødderne nederst i ovnen i 5 minutter. Hold godt øje med, at de ikke brænder på. Lad dem køle af, og hak dem derefter.

Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering. Drys med de hakkede ristede nødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.