Ingredienser
Grødris
2 dl grødris
4 dl vand
1/2 tsk. salt
1 l mælk
2 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
50 g smuttede mandler (hakkede - gem evt. en helt til at gemme i risalamanden)
Kirsebærsauce
225 g frosne kirsebær
3 dl vand
1 dl Dansukker Rørsukker
2 kanelstænger
1 spsk. kartoffelmel
Instruktioner
Kog grødrisene med vand og salt i en gryde under låg i cirka 10 minutter.
Tilsæt mælken, og lad det stå og simre ved svag varme under låg i cirka 45 minutter.
Tag gryden af varmen, og lad grøden køle af.
Rør den kolde grød og de hakkede mandler sammen.
Pisk piskefløden let, og vend den ned i grøden.
Smag til flormelis og vaniljesukker.
Lav kirsebærsaucen. Giv kirsebær, vand, rørsukker og kanelstænger et opkog.
Rør kartoffelmelet ud i 1-2 tsk. vand, og rør det ned i kirsebærsaucen. Lad det køle af, og servér risalamanden med kirsebærsauce i otte glas.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Opskrifter til Halloween
Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.