Citronfromage med saltet crunch

Citronfromage med saltet crunch er en forfriskende afslutning på et festmåltid. Forbered citronfromagen dagen inden, og strø crunch på sammen med revet citronskal lige inden servering.

6 glas

PT1H

1,5 time

Vurdering (115 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

3 blade husblas
3 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Sukker
Revet skal og saft fra 1 citron, usprøjtet
3 dl piskefløde

Saltet crunch
1/2 dl kokosmel
1 dl hvedemel
1 dl havregryn
2/3 dl Dansukker Brun Farin
1/4 tsk. salt
50 g blødt smør

Pynt
Revet citronskal, usprøjtet

Instruktioner

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter.

Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål.

Varm citronsaften i en gryde, vrid husblassen for vand og tilsæt den til citronsaften. Smelt ved svag varme.

Hæld citronblandingen i æggesnapsen i en tynd stråle under piskning. Tilsæt citronskallen.

Pisk fløden, og vend den i æggesnapsen. Fordel i 6 glas, og stil glassene i køleskabet i ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 160°C, og lav crunchen. Kom alle ingredienserne i en skål, og ælt dem sammen med hænderne.

Smuldr dejen på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i 10 minutter. Lad crunchen køle af.

Tag citronfromagen ud, når den skal serveres, smuldr crunch over, og pynt med revet citronskal.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?