Småkager med kardemomme, yoghurt-is og citrussalat

Sprøde småkager med kardemomme er lækre og knasende. Og så er de rigtig gode til frossen yoghurt eller vaniljeis. Her byder vi på en ekstra festlig opskrift på sprøde småkager med kardemomme og citrussalat.

8 portioner

1,5 time + 3 timers frysetid

Vurdering (15 stk)

Ingredienser

Yoghurt-is
6 dl græsk yoghurt 10.%
1 dl Dansukker Flormelis
1 dl Dansukker Glukosesirup

Limelage
saften af 2 lime (ca. 3 spsk.)
3 spsk. Dansukker Sukker

Kardemommekager
50 g smør
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
4 spsk. Dansukker Rørsukker
4 spsk. hvedemel
1 tsk. stødt kardemomme

Citrussalat
2 grapefrugt
2 appelsiner
2 blodappelsiner

Pynt
1 granatæble
mynte

Instruktioner

Begynd med yoghurt isen. Bland alle in gredienserne sammen, og rør, til massen er ensartet. Hæld massen i en form. Stil den i fryseren i mindst 3 timer.

Forbered limelagen ved at koge lime saften sammen med sukkeret. Kog, indtil sukkeret er smeltet, og lagen tykner lidt. Køl lagen af.

Tilbered kardemommekagerne imens. Forvarm ovnen til 175 °C.

Smelt smør og sirup i en gryde. Tilsæt rørsukker, og rør rundt. Kom mel og kardemomme i gryden, og bland det hele til en jævn dej.

Opbevar dejen på køl, indtil den kan trilles til kugler.
Tril 16 små kugler, der senere formes til tacoskaller eller 8 store, der formes til kurve. Læg kuglerne med god afstand på en bage plade med bagepapir, 3-4 stykker pr. plade.

Bag småkagerne nederst i ovnen i 8 10 minutter. Brug en kniv til forsigtigt at løsne kagerne ca. 1 minut efter, de er taget ud af ovnen. Læg kagerne over en kant, så de formes til tacoskaller, eller hen over bunden på et glas, så de formes til kurve. Lad dem køle af.

Ved servering: skræl frugterne, skær dem ud i tynde skiver, og fordel dem på 8 tallerkener. Læg en kardemom mekage på hver tallerken og en kugle yoghurt is på kagen.

Hæld limelagen over frugten og yoghurt isen. Drys lidt granatæblekerner hen over hver tallerken. Pynt med mynteblade.

Tips. Glukosesirup gør yoghurt-isen blød og cremet!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.