Ingredienser
Yoghurt-is
6 dl græsk yoghurt 10.%
1 dl Dansukker Flormelis
1 dl Dansukker Glukosesirup
Limelage
saften af 2 lime (ca. 3 spsk.)
3 spsk. Dansukker Sukker
Kardemommekager
50 g smør
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
4 spsk. Dansukker Rørsukker
4 spsk. hvedemel
1 tsk. stødt kardemomme
Citrussalat
2 grapefrugt
2 appelsiner
2 blodappelsiner
Pynt
1 granatæble
mynte
Instruktioner
Begynd med yoghurt isen. Bland alle in gredienserne sammen, og rør, til massen er ensartet. Hæld massen i en form. Stil den i fryseren i mindst 3 timer.
Forbered limelagen ved at koge lime saften sammen med sukkeret. Kog, indtil sukkeret er smeltet, og lagen tykner lidt. Køl lagen af.
Tilbered kardemommekagerne imens. Forvarm ovnen til 175 °C.
Smelt smør og sirup i en gryde. Tilsæt rørsukker, og rør rundt. Kom mel og kardemomme i gryden, og bland det hele til en jævn dej.
Opbevar dejen på køl, indtil den kan trilles til kugler.
Tril 16 små kugler, der senere formes til tacoskaller eller 8 store, der formes til kurve. Læg kuglerne med god afstand på en bage plade med bagepapir, 3-4 stykker pr. plade.
Bag småkagerne nederst i ovnen i 8 10 minutter. Brug en kniv til forsigtigt at løsne kagerne ca. 1 minut efter, de er taget ud af ovnen. Læg kagerne over en kant, så de formes til tacoskaller, eller hen over bunden på et glas, så de formes til kurve. Lad dem køle af.
Ved servering: skræl frugterne, skær dem ud i tynde skiver, og fordel dem på 8 tallerkener. Læg en kardemom mekage på hver tallerken og en kugle yoghurt is på kagen.
Hæld limelagen over frugten og yoghurt isen. Drys lidt granatæblekerner hen over hver tallerken. Pynt med mynteblade.
Tips. Glukosesirup gør yoghurt-isen blød og cremet!
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.