Småkager med kardemomme, yoghurt-is og citrussalat

Sprøde småkager med kardemomme er lækre og knasende. Og så er de rigtig gode til frossen yoghurt eller vaniljeis. Her byder vi på en ekstra festlig opskrift på sprøde småkager med kardemomme og citrussalat.

8 portioner

1,5 time + 3 timers frysetid

Vurdering (14 stk)

Ingredienser

Yoghurt-is
6 dl græsk yoghurt 10.%
1 dl Dansukker Flormelis
1 dl Dansukker Glukosesirup

Limelage
saften af 2 lime (ca. 3 spsk.)
3 spsk. Dansukker Sukker

Kardemommekager
50 g smør
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
4 spsk. Dansukker Rørsukker
4 spsk. hvedemel
1 tsk. stødt kardemomme

Citrussalat
2 grapefrugt
2 appelsiner
2 blodappelsiner

Pynt
1 granatæble
mynte

Instruktioner

Begynd med yoghurt isen. Bland alle in gredienserne sammen, og rør, til massen er ensartet. Hæld massen i en form. Stil den i fryseren i mindst 3 timer.

Forbered limelagen ved at koge lime saften sammen med sukkeret. Kog, indtil sukkeret er smeltet, og lagen tykner lidt. Køl lagen af.

Tilbered kardemommekagerne imens. Forvarm ovnen til 175 °C.

Smelt smør og sirup i en gryde. Tilsæt rørsukker, og rør rundt. Kom mel og kardemomme i gryden, og bland det hele til en jævn dej.

Opbevar dejen på køl, indtil den kan trilles til kugler.
Tril 16 små kugler, der senere formes til tacoskaller eller 8 store, der formes til kurve. Læg kuglerne med god afstand på en bage plade med bagepapir, 3-4 stykker pr. plade.

Bag småkagerne nederst i ovnen i 8 10 minutter. Brug en kniv til forsigtigt at løsne kagerne ca. 1 minut efter, de er taget ud af ovnen. Læg kagerne over en kant, så de formes til tacoskaller, eller hen over bunden på et glas, så de formes til kurve. Lad dem køle af.

Ved servering: skræl frugterne, skær dem ud i tynde skiver, og fordel dem på 8 tallerkener. Læg en kardemom mekage på hver tallerken og en kugle yoghurt is på kagen.

Hæld limelagen over frugten og yoghurt isen. Drys lidt granatæblekerner hen over hver tallerken. Pynt med mynteblade.

Tips. Glukosesirup gør yoghurt-isen blød og cremet!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.