Småkager med kardemomme, yoghurt-is og citrussalat

Sprøde småkager med kardemomme er lækre og knasende. Og så er de rigtig gode til frossen yoghurt eller vaniljeis. Her byder vi på en ekstra festlig opskrift på sprøde småkager med kardemomme og citrussalat.

8 portioner

1,5 time + 3 timers frysetid

Vurdering (16 stk)

Ingredienser

Yoghurt-is
6 dl græsk yoghurt 10.%
1 dl Dansukker Flormelis
1 dl Dansukker Glukosesirup

Limelage
saften af 2 lime (ca. 3 spsk.)
3 spsk. Dansukker Sukker

Kardemommekager
50 g smør
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
4 spsk. Dansukker Rørsukker
4 spsk. hvedemel
1 tsk. stødt kardemomme

Citrussalat
2 grapefrugt
2 appelsiner
2 blodappelsiner

Pynt
1 granatæble
mynte

Instruktioner

Begynd med yoghurt isen. Bland alle in gredienserne sammen, og rør, til massen er ensartet. Hæld massen i en form. Stil den i fryseren i mindst 3 timer.

Forbered limelagen ved at koge lime saften sammen med sukkeret. Kog, indtil sukkeret er smeltet, og lagen tykner lidt. Køl lagen af.

Tilbered kardemommekagerne imens. Forvarm ovnen til 175 °C.

Smelt smør og sirup i en gryde. Tilsæt rørsukker, og rør rundt. Kom mel og kardemomme i gryden, og bland det hele til en jævn dej.

Opbevar dejen på køl, indtil den kan trilles til kugler.
Tril 16 små kugler, der senere formes til tacoskaller eller 8 store, der formes til kurve. Læg kuglerne med god afstand på en bage plade med bagepapir, 3-4 stykker pr. plade.

Bag småkagerne nederst i ovnen i 8 10 minutter. Brug en kniv til forsigtigt at løsne kagerne ca. 1 minut efter, de er taget ud af ovnen. Læg kagerne over en kant, så de formes til tacoskaller, eller hen over bunden på et glas, så de formes til kurve. Lad dem køle af.

Ved servering: skræl frugterne, skær dem ud i tynde skiver, og fordel dem på 8 tallerkener. Læg en kardemom mekage på hver tallerken og en kugle yoghurt is på kagen.

Hæld limelagen over frugten og yoghurt isen. Drys lidt granatæblekerner hen over hver tallerken. Pynt med mynteblade.

Tips. Glukosesirup gør yoghurt-isen blød og cremet!

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.