Ingredienser
Lemoncurd
1 dl friskpresset citronsaft
1 æggeblomme
1 æg
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
80 g smør
Nøddecrumble
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnødder
50 g smør
1/4 dl kokosmel
2 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 dl hvedemel
1 nip salt
Passionscheesecake
2 dl piskefløde
200 g flødeost
1 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. saft af passionsfrugt
Pynt
citronmelisse
Instruktioner
Start med at lave lemoncurden, så den kan nå at sætte sig. Pres saften af citronerne, og bland æggeblomme, æg, syltesukker og citronsaft i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i 3 minutter, indtil den begynder at tykne. Pisk hele tiden.
Tilsæt smørret ad flere omgange under fortsat piskning. Tag kasserollen af varmen, og si curden. Hæld den på et varmt, rengjort glas. Opbevar i køleskab.
Fortsæt med nøddecrumblen. Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.
Hak mandler og nødder, og bland alle ingredienserne til en smuldret dej i en skål. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter, til den er gyldenbrun.
Lav passionscheesecakemassen. Bland fløde, flødeost og flormelis i en skål, og pisk blandingen stiv. Vend saften fra passionsfrugten i, og pisk lidt mere. Kom cheesecakemassen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet i 1 time.
Saml desserten. Kom lemoncurden i en sprøjtepose med en lille tylle. Sprøjt cheesecakemassen ud i toppe i 6 glas, og sprøjt curden ud som små toppe rundt om cheesecakemassen. Drys med nøddecrumble, og pynt med citronmelisse.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!