Passionscheesecake med lemoncurd og nøddecrumble

Den herligste dessertforening af passionscheesecake, lemoncurd og nøddecrumble. En dessert man med fordel kan forberede dagen inden.

6 glas

1 time + 2 timers køletid

Vurdering (110 stk)

Ingredienser

Lemoncurd
1 dl friskpresset citronsaft
1 æggeblomme
1 æg
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
80 g smør

Nøddecrumble
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnødder
50 g smør
1/4 dl kokosmel
2 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 dl hvedemel
1 nip salt

Passionscheesecake
2 dl piskefløde
200 g flødeost
1 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. saft af passionsfrugt

Pynt
citronmelisse

Instruktioner

Start med at lave lemoncurden, så den kan nå at sætte sig. Pres saften af citronerne, og bland æggeblomme, æg, syltesukker og citronsaft i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i 3 minutter, indtil den begynder at tykne. Pisk hele tiden.

Tilsæt smørret ad flere omgange under fortsat piskning. Tag kasserollen af varmen, og si curden. Hæld den på et varmt, rengjort glas. Opbevar i køleskab.

Fortsæt med nøddecrumblen. Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.

Hak mandler og nødder, og bland alle ingredienserne til en smuldret dej i en skål. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter, til den er gyldenbrun.

Lav passionscheesecakemassen. Bland fløde, flødeost og flormelis i en skål, og pisk blandingen stiv. Vend saften fra passionsfrugten i, og pisk lidt mere. Kom cheesecakemassen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet i 1 time.

Saml desserten. Kom lemoncurden i en sprøjtepose med en lille tylle. Sprøjt cheesecakemassen ud i toppe i 6 glas, og sprøjt curden ud som små toppe rundt om cheesecakemassen. Drys med nøddecrumble, og pynt med citronmelisse.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.