Passionscheesecake med lemoncurd og nøddecrumble

Den herligste dessertforening af passionscheesecake, lemoncurd og nøddecrumble. En dessert man med fordel kan forberede dagen inden.

6 glas

1 time + 2 timers køletid

Vurdering (116 stk)

Ingredienser

Lemoncurd
1 dl friskpresset citronsaft
1 æggeblomme
1 æg
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
80 g smør

Nøddecrumble
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnødder
50 g smør
1/4 dl kokosmel
2 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 dl hvedemel
1 nip salt

Passionscheesecake
2 dl piskefløde
200 g flødeost
1 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. saft af passionsfrugt

Pynt
citronmelisse

Instruktioner

Start med at lave lemoncurden, så den kan nå at sætte sig. Pres saften af citronerne, og bland æggeblomme, æg, syltesukker og citronsaft i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i 3 minutter, indtil den begynder at tykne. Pisk hele tiden.

Tilsæt smørret ad flere omgange under fortsat piskning. Tag kasserollen af varmen, og si curden. Hæld den på et varmt, rengjort glas. Opbevar i køleskab.

Fortsæt med nøddecrumblen. Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.

Hak mandler og nødder, og bland alle ingredienserne til en smuldret dej i en skål. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter, til den er gyldenbrun.

Lav passionscheesecakemassen. Bland fløde, flødeost og flormelis i en skål, og pisk blandingen stiv. Vend saften fra passionsfrugten i, og pisk lidt mere. Kom cheesecakemassen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet i 1 time.

Saml desserten. Kom lemoncurden i en sprøjtepose med en lille tylle. Sprøjt cheesecakemassen ud i toppe i 6 glas, og sprøjt curden ud som små toppe rundt om cheesecakemassen. Drys med nøddecrumble, og pynt med citronmelisse.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.