Passionscheesecake med lemoncurd og nøddecrumble

Den herligste dessertforening af passionscheesecake, lemoncurd og nøddecrumble. En dessert man med fordel kan forberede dagen inden.

6 glas

1 time + 2 timers køletid

Vurdering (106 stk)

Ingredienser

Lemoncurd
1 dl friskpresset citronsaft
1 æggeblomme
1 æg
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
80 g smør

Nøddecrumble
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnødder
50 g smør
1/4 dl kokosmel
2 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 dl hvedemel
1 nip salt

Passionscheesecake
2 dl piskefløde
200 g flødeost
1 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. saft af passionsfrugt

Pynt
citronmelisse

Instruktioner

Start med at lave lemoncurden, så den kan nå at sætte sig. Pres saften af citronerne, og bland æggeblomme, æg, syltesukker og citronsaft i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i 3 minutter, indtil den begynder at tykne. Pisk hele tiden.

Tilsæt smørret ad flere omgange under fortsat piskning. Tag kasserollen af varmen, og si curden. Hæld den på et varmt, rengjort glas. Opbevar i køleskab.

Fortsæt med nøddecrumblen. Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.

Hak mandler og nødder, og bland alle ingredienserne til en smuldret dej i en skål. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter, til den er gyldenbrun.

Lav passionscheesecakemassen. Bland fløde, flødeost og flormelis i en skål, og pisk blandingen stiv. Vend saften fra passionsfrugten i, og pisk lidt mere. Kom cheesecakemassen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet i 1 time.

Saml desserten. Kom lemoncurden i en sprøjtepose med en lille tylle. Sprøjt cheesecakemassen ud i toppe i 6 glas, og sprøjt curden ud som små toppe rundt om cheesecakemassen. Drys med nøddecrumble, og pynt med citronmelisse.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.