Passionscheesecake med lemoncurd og nøddecrumble

Den herligste dessertforening af passionscheesecake, lemoncurd og nøddecrumble. En dessert man med fordel kan forberede dagen inden.

6 glas

1 time + 2 timers køletid

Vurdering (116 stk)

Ingredienser

Lemoncurd
1 dl friskpresset citronsaft
1 æggeblomme
1 æg
2 1/2 dl Dansukker Syltesukker
80 g smør

Nøddecrumble
1/2 dl mandler
1/2 dl hasselnødder
50 g smør
1/4 dl kokosmel
2 spsk. Dansukker Sukker
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 dl hvedemel
1 nip salt

Passionscheesecake
2 dl piskefløde
200 g flødeost
1 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. saft af passionsfrugt

Pynt
citronmelisse

Instruktioner

Start med at lave lemoncurden, så den kan nå at sætte sig. Pres saften af citronerne, og bland æggeblomme, æg, syltesukker og citronsaft i en tykbundet gryde. Lad blandingen koge i 3 minutter, indtil den begynder at tykne. Pisk hele tiden.

Tilsæt smørret ad flere omgange under fortsat piskning. Tag kasserollen af varmen, og si curden. Hæld den på et varmt, rengjort glas. Opbevar i køleskab.

Fortsæt med nøddecrumblen. Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.

Hak mandler og nødder, og bland alle ingredienserne til en smuldret dej i en skål. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter, til den er gyldenbrun.

Lav passionscheesecakemassen. Bland fløde, flødeost og flormelis i en skål, og pisk blandingen stiv. Vend saften fra passionsfrugten i, og pisk lidt mere. Kom cheesecakemassen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet i 1 time.

Saml desserten. Kom lemoncurden i en sprøjtepose med en lille tylle. Sprøjt cheesecakemassen ud i toppe i 6 glas, og sprøjt curden ud som små toppe rundt om cheesecakemassen. Drys med nøddecrumble, og pynt med citronmelisse.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge: Kardemommesnurrer

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm kaffedrik

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Cremet citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.