Safranpavlova med mousse og citrussalat

Safranpavlova med en lækker hvid chokolademousse og forfriskende citrussalat. Den kunne meget vel være julens festligste dessert.

ca. 8 portioner

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (5 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Pavlova
1/2 pose safran (1/4 g)
2 1/2 dl Dansukker Sukker
4 æggehvider
1 spsk. maizena
1 tsk. æblecidereddike

Hvid chokolademousse
120 g hvid chokolade
1 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde
1 dl kvark

Citrussalat
f.eks. appelsin, grapefrugt, klementin

Pynt
granatæble
skallen af en appelsin, gerne usprøjtet

Instruktioner

Forvarm ovnen til 125 °C, over- og undervarme Stød safranen med 1 spsk. af sukkeret i en morter.

Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og tilsæt halvdelen af sukkeret under fortsat piskning. Tilsæt resten af sukkeret og safransukkeret. Pisk i ca. 7-10 minutter, til massen har spidse toppe.

Vend maizena og eddike i. Kom pavlovaen på bagepapir i små toppe, som tilsammen danner en tærtebund. Lav et mønster ved at trække en spatel igennem nedefra og opefter. Lav en rund fordybning i midten. Bag nederst i ovnen i ca. 2 timer. Sluk for ovnen, og lad pladen blive stående i yderligere 2 timer.

Lav chokolademoussen. Sørg for, at alle ingredienserne har stuetemperatur. Hak den hvide chokolade, og smelt den over vandbad. Tilsæt muscovadorørsukker, og lad blandingen køle af. Pisk æggeblommen i en skål, og vend den i chokolademassen. Rør forsigtigt rundt.

Pisk fløden til let skum i en skål, og vend 1/3 af den i chokolademassen. Vend resten af fløden og kvarken i lidt ad gangen.

Rør forsigtigt massen jævn, og kom moussen i en sprøjtepose. Stil i køleskab i nogle timer.

Pil og fileter citrusfrugterne. Læg pavlovaen på et fad, og sprøjt mousse i fordybningen og på toppen af pavlovaen. Pynt med fileterne og granatæblekerner. Læg resten af citrusfilterne og granatæblekernerne på en tallerken, og server dem til.

Tip
Du kan også lave safranpavlovaen med chokolade- og appelsinmousse.

Chokolade- og appelsinmousse
100 g mørk chokolade
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde
skallen af 1 appelsin

Lav chokolademoussen. Sørg for, at alle ingredienserne har stuetemperatur.

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Tilsæt muscovadorørsukker, og lad blandingen køle af. Pisk æggeblommen, og vend den i chokolademassen. Rør forsigtigt rundt.

Pisk fløden til let skum i en skål, og begynd med at vende 1/3 af den i chokolademassen. Vend resten af fløden i lidt ad gangen. Riv appelsinskallen i, og rør forsigtigt massen jævn. Kom moussen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet i nogle timer.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.