Safranpavlova med mousse og citrussalat

Safranpavlova med en lækker hvid chokolademousse og forfriskende citrussalat. Den kunne meget vel være julens festligste dessert.

ca. 8 portioner

ca. 2 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Pavlova
1/2 pose safran (1/4 g)
2 1/2 dl Dansukker Sukker
4 æggehvider
1 spsk. maizena
1 tsk. æblecidereddike

Hvid chokolademousse
120 g hvid chokolade
1 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde
1 dl kvark

Citrussalat
f.eks. appelsin, grapefrugt, klementin

Pynt
granatæble
skallen af en appelsin, gerne usprøjtet

Instruktioner

Forvarm ovnen til 125 °C, over- og undervarme Stød safranen med 1 spsk. af sukkeret i en morter.

Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og tilsæt halvdelen af sukkeret under fortsat piskning. Tilsæt resten af sukkeret og safransukkeret. Pisk i ca. 7-10 minutter, til massen har spidse toppe.

Vend maizena og eddike i. Kom pavlovaen på bagepapir i små toppe, som tilsammen danner en tærtebund. Lav et mønster ved at trække en spatel igennem nedefra og opefter. Lav en rund fordybning i midten. Bag nederst i ovnen i ca. 2 timer. Sluk for ovnen, og lad pladen blive stående i yderligere 2 timer.

Lav chokolademoussen. Sørg for, at alle ingredienserne har stuetemperatur. Hak den hvide chokolade, og smelt den over vandbad. Tilsæt muscovadorørsukker, og lad blandingen køle af. Pisk æggeblommen i en skål, og vend den i chokolademassen. Rør forsigtigt rundt.

Pisk fløden til let skum i en skål, og vend 1/3 af den i chokolademassen. Vend resten af fløden og kvarken i lidt ad gangen.

Rør forsigtigt massen jævn, og kom moussen i en sprøjtepose. Stil i køleskab i nogle timer.

Pil og fileter citrusfrugterne. Læg pavlovaen på et fad, og sprøjt mousse i fordybningen og på toppen af pavlovaen. Pynt med fileterne og granatæblekerner. Læg resten af citrusfilterne og granatæblekernerne på en tallerken, og server dem til.

Tip
Du kan også lave safranpavlovaen med chokolade- og appelsinmousse.

Chokolade- og appelsinmousse
100 g mørk chokolade
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde
skallen af 1 appelsin

Lav chokolademoussen. Sørg for, at alle ingredienserne har stuetemperatur.

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Tilsæt muscovadorørsukker, og lad blandingen køle af. Pisk æggeblommen, og vend den i chokolademassen. Rør forsigtigt rundt.

Pisk fløden til let skum i en skål, og begynd med at vende 1/3 af den i chokolademassen. Vend resten af fløden i lidt ad gangen. Riv appelsinskallen i, og rør forsigtigt massen jævn. Kom moussen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet i nogle timer.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.