Ingredienser
Pavlova
1/2 pose safran (1/4 g)
2 1/2 dl Dansukker Sukker
4 æggehvider
1 spsk. maizena
1 tsk. æblecidereddike
Hvid chokolademousse
120 g hvid chokolade
1 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde
1 dl kvark
Citrussalat
f.eks. appelsin, grapefrugt, klementin
Pynt
granatæble
skallen af en appelsin, gerne usprøjtet
Instruktioner
Forvarm ovnen til 125 °C, over- og undervarme Stød safranen med 1 spsk. af sukkeret i en morter.
Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og tilsæt halvdelen af sukkeret under fortsat piskning. Tilsæt resten af sukkeret og safransukkeret. Pisk i ca. 7-10 minutter, til massen har spidse toppe.
Vend maizena og eddike i. Kom pavlovaen på bagepapir i små toppe, som tilsammen danner en tærtebund. Lav et mønster ved at trække en spatel igennem nedefra og opefter. Lav en rund fordybning i midten. Bag nederst i ovnen i ca. 2 timer. Sluk for ovnen, og lad pladen blive stående i yderligere 2 timer.
Lav chokolademoussen. Sørg for, at alle ingredienserne har stuetemperatur. Hak den hvide chokolade, og smelt den over vandbad. Tilsæt muscovadorørsukker, og lad blandingen køle af. Pisk æggeblommen i en skål, og vend den i chokolademassen. Rør forsigtigt rundt.
Pisk fløden til let skum i en skål, og vend 1/3 af den i chokolademassen. Vend resten af fløden og kvarken i lidt ad gangen.
Rør forsigtigt massen jævn, og kom moussen i en sprøjtepose. Stil i køleskab i nogle timer.
Pil og fileter citrusfrugterne. Læg pavlovaen på et fad, og sprøjt mousse i fordybningen og på toppen af pavlovaen. Pynt med fileterne og granatæblekerner. Læg resten af citrusfilterne og granatæblekernerne på en tallerken, og server dem til.
Tip
Du kan også lave safranpavlovaen med chokolade- og appelsinmousse.
Chokolade- og appelsinmousse
100 g mørk chokolade
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde
skallen af 1 appelsin
Lav chokolademoussen. Sørg for, at alle ingredienserne har stuetemperatur.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Tilsæt muscovadorørsukker, og lad blandingen køle af. Pisk æggeblommen, og vend den i chokolademassen. Rør forsigtigt rundt.
Pisk fløden til let skum i en skål, og begynd med at vende 1/3 af den i chokolademassen. Vend resten af fløden i lidt ad gangen. Riv appelsinskallen i, og rør forsigtigt massen jævn. Kom moussen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet i nogle timer.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.