Safranpavlova med mousse og citrussalat

Safranpavlova med en lækker hvid chokolademousse og forfriskende citrussalat. Den kunne meget vel være julens festligste dessert.

ca. 8 portioner

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (5 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Pavlova
1/2 pose safran (1/4 g)
2 1/2 dl Dansukker Sukker
4 æggehvider
1 spsk. maizena
1 tsk. æblecidereddike

Hvid chokolademousse
120 g hvid chokolade
1 spsk. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde
1 dl kvark

Citrussalat
f.eks. appelsin, grapefrugt, klementin

Pynt
granatæble
skallen af en appelsin, gerne usprøjtet

Instruktioner

Forvarm ovnen til 125 °C, over- og undervarme Stød safranen med 1 spsk. af sukkeret i en morter.

Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og tilsæt halvdelen af sukkeret under fortsat piskning. Tilsæt resten af sukkeret og safransukkeret. Pisk i ca. 7-10 minutter, til massen har spidse toppe.

Vend maizena og eddike i. Kom pavlovaen på bagepapir i små toppe, som tilsammen danner en tærtebund. Lav et mønster ved at trække en spatel igennem nedefra og opefter. Lav en rund fordybning i midten. Bag nederst i ovnen i ca. 2 timer. Sluk for ovnen, og lad pladen blive stående i yderligere 2 timer.

Lav chokolademoussen. Sørg for, at alle ingredienserne har stuetemperatur. Hak den hvide chokolade, og smelt den over vandbad. Tilsæt muscovadorørsukker, og lad blandingen køle af. Pisk æggeblommen i en skål, og vend den i chokolademassen. Rør forsigtigt rundt.

Pisk fløden til let skum i en skål, og vend 1/3 af den i chokolademassen. Vend resten af fløden og kvarken i lidt ad gangen.

Rør forsigtigt massen jævn, og kom moussen i en sprøjtepose. Stil i køleskab i nogle timer.

Pil og fileter citrusfrugterne. Læg pavlovaen på et fad, og sprøjt mousse i fordybningen og på toppen af pavlovaen. Pynt med fileterne og granatæblekerner. Læg resten af citrusfilterne og granatæblekernerne på en tallerken, og server dem til.

Tip
Du kan også lave safranpavlovaen med chokolade- og appelsinmousse.

Chokolade- og appelsinmousse
100 g mørk chokolade
3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 æggeblomme
2 dl piskefløde
skallen af 1 appelsin

Lav chokolademoussen. Sørg for, at alle ingredienserne har stuetemperatur.

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Tilsæt muscovadorørsukker, og lad blandingen køle af. Pisk æggeblommen, og vend den i chokolademassen. Rør forsigtigt rundt.

Pisk fløden til let skum i en skål, og begynd med at vende 1/3 af den i chokolademassen. Vend resten af fløden i lidt ad gangen. Riv appelsinskallen i, og rør forsigtigt massen jævn. Kom moussen i en sprøjtepose, og stil den i køleskabet i nogle timer.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Vintersaga og Gløgg Sour

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?