Ingredienser
Kardemommekage
2 æg
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødt kanel
1 nip salt
3/4 dl rapsolie
3/4 dl mælk
Rompocherede pærer
6 små pærer
2 dl vand
1 dl mørk rom
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 kanelstang
Glasur
1/2 dl Dansukker Flormelis
75 g flødeost naturel
1 tsk. vaniljesukker
mælk
madolie til formene
kanel på toppen
Instruktioner
Skræl pærene, og lad stilken sidde. Kom pærerne og de resterende ingredienser i en gryde, og lad det simre, tildækket, indtil de er møre, cirka 30 minutter. Lad pærerne køle af i lagen.
Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Smør 6 souffléforme (større muffin-forme) med madolie.
Pisk æg og farin sammen til en cremet og luftig masse.
Bland mel, bagepulver, salt og krydderier i en separat skål. Vend ned i ægge- og sukkerblandingen. Rør til sidst olie og mælk i, og rør til en jævn dej.
Fyld formene med 2/3 dej. Bag i ovnen i 25-30 minutter. Lad kagerne køle lidt af, inden du vender dem ud af formene.
Servering
Lav et hul, lige så bredt som pæren, i kagen. Sæt pæren i hullet, så den sidder godt fast. Pisk alle ingredienserne til glasuren sammen, undtagen mælken. Pisk lidt mælk i ad gangen til den ønskede konsistens. Saucen skal være flydende, men cremet. Hæld glasuren over pæren, og drys med kanel.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?