Ingredienser
Kardemommekage
2 æg
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødt kanel
1 nip salt
3/4 dl rapsolie
3/4 dl mælk
Rompocherede pærer
6 små pærer
2 dl vand
1 dl mørk rom
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 kanelstang
Glasur
1/2 dl Dansukker Flormelis
75 g flødeost naturel
1 tsk. vaniljesukker
mælk
madolie til formene
kanel på toppen
Instruktioner
Skræl pærene, og lad stilken sidde. Kom pærerne og de resterende ingredienser i en gryde, og lad det simre, tildækket, indtil de er møre, cirka 30 minutter. Lad pærerne køle af i lagen.
Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Smør 6 souffléforme (større muffin-forme) med madolie.
Pisk æg og farin sammen til en cremet og luftig masse.
Bland mel, bagepulver, salt og krydderier i en separat skål. Vend ned i ægge- og sukkerblandingen. Rør til sidst olie og mælk i, og rør til en jævn dej.
Fyld formene med 2/3 dej. Bag i ovnen i 25-30 minutter. Lad kagerne køle lidt af, inden du vender dem ud af formene.
Servering
Lav et hul, lige så bredt som pæren, i kagen. Sæt pæren i hullet, så den sidder godt fast. Pisk alle ingredienserne til glasuren sammen, undtagen mælken. Pisk lidt mælk i ad gangen til den ønskede konsistens. Saucen skal være flydende, men cremet. Hæld glasuren over pæren, og drys med kanel.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?