Kardemommekage med rompocherede pærer

En skøn dessert med lidt ekstra wauw. Lav den i forvejen, og saml lige før servering.

6 portioner

ca 2 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Kardemommekage
2 æg 
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin 
2 1/2 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver 
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. stødt kanel 
1 nip salt 
3/4 dl rapsolie
3/4 dl mælk 

Rompocherede pærer
6 små pærer
2 dl vand
1 dl mørk rom
1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 kanelstang

Glasur
1/2 dl Dansukker Flormelis
75 g flødeost naturel 
1 tsk. vaniljesukker
mælk
madolie til formene
kanel på toppen

 

Instruktioner

Skræl pærene, og lad stilken sidde. Kom pærerne og de resterende ingredienser i en gryde, og lad det simre, tildækket, indtil de er møre, cirka 30 minutter. Lad pærerne køle af i lagen.

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Smør 6 souffléforme (større muffin-forme) med madolie.

Pisk æg og farin sammen til en cremet og luftig masse.

Bland mel, bagepulver, salt og krydderier i en separat skål. Vend ned i ægge- og sukkerblandingen. Rør til sidst olie og mælk i, og rør til en jævn dej. 

Fyld formene med 2/3 dej. Bag i ovnen i 25-30 minutter. Lad kagerne køle lidt af, inden du vender dem ud af formene.

Servering
Lav et hul, lige så bredt som pæren, i kagen. Sæt pæren i hullet, så den sidder godt fast. Pisk alle ingredienserne til glasuren sammen, undtagen mælken. Pisk lidt mælk i ad gangen til den ønskede konsistens. Saucen skal være flydende, men cremet. Hæld glasuren over pæren, og drys med kanel.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.