10 stk. ovnfaste portionsforme af crème brulée-typen
200 g smør
300 g god mørk chokolade
4 hele æg
4 æggeblommer
1 dl Dansukker Bagesukker
2 spsk. vaniljesukker
4 spsk. hvedemel
1 tsk. stødt ingefær
Smør og sukker til formene
Tranebær eller andre bær efter eget valg til servering
Smelt smørret i en kasserolle, og tag den af kogepladen.
Bræk chokoladen i mindre stykker, og lad dem smelte i smørret.
Pisk æg, æggeblommer og bagesukker i en skål.
Rør melet i, og kom derefter chokolade- og smørblandingen i.
Rør, til cremen er jævn og blank.
Smør formene, og kom sukker på.
Fordel dejen i formene. Du kan forberede frem til dette.
Sæt ovnen på 200 °C, og sæt formene i midten af ovnen.
Bag dem i 6-8 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver bagt for længe. Kagerne skal være bløde og flydende i midten.
Server med det samme med en klat flødeskum eller is samt bær efter eget valg.
Tip!
Sigt flormelis over, og pynt med tranebær.
Opskriften er udarbejdet af