Blodgrapesorbet

Blodgrapesorbet, som ikke alene smager godt, men også ser fantastisk ud med sin lysrosa farve. En frisk og lækker sorbet – den perfekte gæstedessert.

6 glas

PT40M

40 minutter + 5 timers frysetid

Vurdering (6 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

2 1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
1 1/2 dl vand
revet skal af 1 grapefrugt, usprøjtet
3 dl friskpresset grapefrugtsaft, ca. 3 frugter
1 æggehvide

Instruktioner

Giv sukker, glukosesirup, vand og grapefrugtskal et opkog i en gryde. Lad det simre i ca. 5 min. Sigt skallen fra, og lad sukkerlagen køle af i skålen.

Pres saften fra grapefrugterne, og hæld den i sukkerlagen. Pisk æggehviderne til et fast skum i en skål, og vend dem i sukkerlagen.

Kør blandingen i en ismaskine, eller stil den i fryseren i mindst 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum. Fordel sorbeten i 6 glas, og servér.

Tip! Hvis du foretrækker en mindre bitter sorbet, kan du bytte 1 dl grapefrugtsaft ud med 1 dl appelsinsaft.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.