Ingefærparfait med krokantdrys

Forkæl dine nærmeste med en ingefærparfait med krokantdrys og chokoladesauce. Ingefær, mandler og chokolade er den perfekte kombination i denne flødeparfait.

8 pers.

1 time + 4 timer i fryseren

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Krokantdrys
100 g mandler
2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. smør

Chokoladesauce
1 spsk. smør
1 1/2 spsk. kakao
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 spsk. Dansukker Sukker
1 dl piskefløde

Ingefærparfait
6 æggeblommer
1 dl Dansukker Flormelis
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
6 dl piskefløde
2 spsk. frisk revet ingefær

Instruktioner

Begynd med krokantdrysset, og forvarm ovnen på 175°. Hak mandlerne så jævnt som muligt, og rist dem på en bageplade beklædt med bagepapir i nederste del af ovnen i 5 minutter.

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved middelhøj varme uden at røre i det. Sukker­massen skal blive brun. Tag gryden af varmen, og tilsæt smør. Rør, til smørret smelter, og tilsæt de ristede mandler.

Bland hurtigt, og hæld massen ud på en bageplade med bagepapir. Tryk krokant massen ud til et tyndt lag med en kagerulle.

Lad massen køle af, og hak derefter kro­kantmassen til drys.

Tilbered chokoladesaucen; pisk alle ingredienserne sammen i en tykbundet gryde. Pisk, til saucen tykner. Lad den køle af.

Forbered parfaite. Pisk æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, til det er luftigt. Pisk fløden til skum i en anden skål. Bland forsigtigt æggeblandingen og fløden. Tilsæt ingefær og 2/3 af krokantdrysset.

Hæld halvdelen af parfaiten i en brødform beklædt med husholdningsfilm, fordel et lag chokoladesauce over, og rør, så der bliver ”swirls” af saucen i parfaiten.

Hæld resten af parfaiten over og derefter resten af chokoladesaucen på toppen.

Frys i 4­-5 timer. Tag parfaiten ud af frys­eren ca. 20 minutter inden servering, og pynt med resten af krokantdrysset.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.