Ingredienser
Krokantdrys
100 g mandler
2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. smør
Chokoladesauce
1 spsk. smør
1 1/2 spsk. kakao
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 spsk. Dansukker Sukker
1 dl piskefløde
Ingefærparfait
6 æggeblommer
1 dl Dansukker Flormelis
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
6 dl piskefløde
2 spsk. frisk revet ingefær
Instruktioner
Begynd med krokantdrysset, og forvarm ovnen på 175°. Hak mandlerne så jævnt som muligt, og rist dem på en bageplade beklædt med bagepapir i nederste del af ovnen i 5 minutter.
Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved middelhøj varme uden at røre i det. Sukkermassen skal blive brun. Tag gryden af varmen, og tilsæt smør. Rør, til smørret smelter, og tilsæt de ristede mandler.
Bland hurtigt, og hæld massen ud på en bageplade med bagepapir. Tryk krokant massen ud til et tyndt lag med en kagerulle.
Lad massen køle af, og hak derefter krokantmassen til drys.
Tilbered chokoladesaucen; pisk alle ingredienserne sammen i en tykbundet gryde. Pisk, til saucen tykner. Lad den køle af.
Forbered parfaite. Pisk æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, til det er luftigt. Pisk fløden til skum i en anden skål. Bland forsigtigt æggeblandingen og fløden. Tilsæt ingefær og 2/3 af krokantdrysset.
Hæld halvdelen af parfaiten i en brødform beklædt med husholdningsfilm, fordel et lag chokoladesauce over, og rør, så der bliver ”swirls” af saucen i parfaiten.
Hæld resten af parfaiten over og derefter resten af chokoladesaucen på toppen.
Frys i 4-5 timer. Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering, og pynt med resten af krokantdrysset.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?