Ingefærparfait med krokantdrys

Forkæl dine nærmeste med en ingefærparfait med krokantdrys og chokoladesauce. Ingefær, mandler og chokolade er den perfekte kombination i denne flødeparfait.

8 pers.

1 time + 4 timer i fryseren

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Krokantdrys
100 g mandler
2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. smør

Chokoladesauce
1 spsk. smør
1 1/2 spsk. kakao
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 spsk. Dansukker Sukker
1 dl piskefløde

Ingefærparfait
6 æggeblommer
1 dl Dansukker Flormelis
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
6 dl piskefløde
2 spsk. frisk revet ingefær

Instruktioner

Begynd med krokantdrysset, og forvarm ovnen på 175°. Hak mandlerne så jævnt som muligt, og rist dem på en bageplade beklædt med bagepapir i nederste del af ovnen i 5 minutter.

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde ved middelhøj varme uden at røre i det. Sukker­massen skal blive brun. Tag gryden af varmen, og tilsæt smør. Rør, til smørret smelter, og tilsæt de ristede mandler.

Bland hurtigt, og hæld massen ud på en bageplade med bagepapir. Tryk krokant massen ud til et tyndt lag med en kagerulle.

Lad massen køle af, og hak derefter kro­kantmassen til drys.

Tilbered chokoladesaucen; pisk alle ingredienserne sammen i en tykbundet gryde. Pisk, til saucen tykner. Lad den køle af.

Forbered parfaite. Pisk æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, til det er luftigt. Pisk fløden til skum i en anden skål. Bland forsigtigt æggeblandingen og fløden. Tilsæt ingefær og 2/3 af krokantdrysset.

Hæld halvdelen af parfaiten i en brødform beklædt med husholdningsfilm, fordel et lag chokoladesauce over, og rør, så der bliver ”swirls” af saucen i parfaiten.

Hæld resten af parfaiten over og derefter resten af chokoladesaucen på toppen.

Frys i 4­-5 timer. Tag parfaiten ud af frys­eren ca. 20 minutter inden servering, og pynt med resten af krokantdrysset.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.