Pavlova
Tyttebærkaramelsauce
Pynt
Forvarm ovnen til 125°C. Pisk æggehviderne stive i en skål, og tilsæt halvdelen af bagesukkeret under omrøring. Tilsæt resten af bagesukkeret og vaniljesukkeret efter 5 minutter, og pisk i yderligere 5 minutter. Vend maizena og eddike i.
Tegn 5 runde ringe i forskellige størrelser på bagepapir på en bageplade, fx 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm og 7 cm. Fordel de 3 mindste på én plade og resten på en anden plade. Bred dejen jævnt ud i de markerede ringe. Bages pavlova-ringene i ca. 1 ½ time, afhængigt af størrelse. De skal være seje i midten. Sluk ovnen, og lad pladerne blive stående derinde.
Lav tyttebærkaramelsaucen imens. Bland rørsukker og sirup i en gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, til den begynder at karamellisere eller tykne lidt.
Hæld fløden i lidt ad gangen under piskning, og kog i yderligere ca. 4 minutter. Tilsæt tyttebærrene, og rør rundt. Lad blandingen køle af, og stil den derefter i køleskabet.
Saml pavlova-juletræet. Pisk fløden til flødeskum i en skål. Placér derefter den største pavlova-ring på et fad, og fordel lidt flødeskum og tyttebærkaramelsauce henover.
Læg den næststørste pavlova-ring på og dernæst et nyt lag flødeskum og karamelsauce, og fortsæt på den måde, til den sidste pavlova-ring er brugt. Læg den mindste pavlova-ring på toppen sammen med en skefuld flødeskum. Drizzl tyttebærkaramelsauce over, og pynt med tyttebær og rosmarinkviste. Server med det samme.
Opskriften er udarbejdet af