Pavlova-juletræ

Bag dit eget juletræ af pavlova, og smag det til med tyttebærkaramelsauce, flødeskum og tyttebær. Dekorer pavlova-juletræet med rosmarinkviste.

ca. 8 port.

ca. 2,5 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Pavlova
4 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. maizenamel
1 tsk. æblecidereddike

Tyttebærkaramelsauce
1 dl Dansukker Rørsukker
1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 dl piskefløde
75 g tyttebær

Pynt
piskefløde
tyttebær
rosmarinkviste

Instruktioner

Forvarm ovnen til 125°C. Pisk æggehviderne stive i en skål, og tilsæt halvdelen af bagesukkeret under omrøring. Tilsæt resten af bagesukkeret og vaniljesukkeret efter 5 minutter, og pisk i yderligere 5 minutter. Vend maizena og eddike i.

Tegn 5 runde ringe i forskellige størrelser på bagepapir på en bageplade, fx 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm og 7 cm. Fordel de 3 mindste på én plade og resten på en anden plade. Bred dejen jævnt ud i de markerede ringe. Bages pavlova-ringene i ca. 1 ½ time, afhængigt af størrelse. De skal være seje i midten. Sluk ovnen, og lad pladerne blive stående derinde.

Lav tyttebærkaramelsaucen imens. Bland rørsukker og sirup i en gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, til den begynder at karamellisere eller tykne lidt.

Hæld fløden i lidt ad gangen under piskning, og kog i yderligere ca. 4 minutter. Tilsæt tyttebærrene, og rør rundt. Lad blandingen køle af, og stil den derefter i køleskabet.

Saml pavlova-juletræet. Pisk fløden til flødeskum i en skål. Placér derefter den største pavlova-ring på et fad, og fordel lidt flødeskum og tyttebærkaramelsauce henover.

Læg den næststørste pavlova-ring på og dernæst et nyt lag flødeskum og karamelsauce, og fortsæt på den måde, til den sidste pavlova-ring er brugt. Læg den mindste pavlova-ring på toppen sammen med en skefuld flødeskum. Drizzl tyttebærkaramelsauce over, og pynt med tyttebær og rosmarinkviste. Server med det samme.

 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.