Ingredienser
Pavlova
4 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. maizenamel
1 tsk. æblecidereddike
Tyttebærkaramelsauce
1 dl Dansukker Rørsukker
1 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
1 dl piskefløde
75 g tyttebær
Pynt
piskefløde
tyttebær
rosmarinkviste
Instruktioner
Forvarm ovnen til 125°C. Pisk æggehviderne stive i en skål, og tilsæt halvdelen af bagesukkeret under omrøring. Tilsæt resten af bagesukkeret og vaniljesukkeret efter 5 minutter, og pisk i yderligere 5 minutter. Vend maizena og eddike i.
Tegn 5 runde ringe i forskellige størrelser på bagepapir på en bageplade, fx 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm og 7 cm. Fordel de 3 mindste på én plade og resten på en anden plade. Bred dejen jævnt ud i de markerede ringe. Bages pavlova-ringene i ca. 1 ½ time, afhængigt af størrelse. De skal være seje i midten. Sluk ovnen, og lad pladerne blive stående derinde.
Lav tyttebærkaramelsaucen imens. Bland rørsukker og sirup i en gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, til den begynder at karamellisere eller tykne lidt.
Hæld fløden i lidt ad gangen under piskning, og kog i yderligere ca. 4 minutter. Tilsæt tyttebærrene, og rør rundt. Lad blandingen køle af, og stil den derefter i køleskabet.
Saml pavlova-juletræet. Pisk fløden til flødeskum i en skål. Placér derefter den største pavlova-ring på et fad, og fordel lidt flødeskum og tyttebærkaramelsauce henover.
Læg den næststørste pavlova-ring på og dernæst et nyt lag flødeskum og karamelsauce, og fortsæt på den måde, til den sidste pavlova-ring er brugt. Læg den mindste pavlova-ring på toppen sammen med en skefuld flødeskum. Drizzl tyttebærkaramelsauce over, og pynt med tyttebær og rosmarinkviste. Server med det samme.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!