Kaffe og kage
i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Solskinsboller

Rabarberkager

Kardemomme-mudderkage med solbærfrosting

Hindbærmazarinkage

Kokostoppe med pistacienødder

Napoleonskage

Smørboller

Jordbærlemonade

Lyn-kanelsnegle

Hindbær- og lakridsflødeboller

Rabarbersaft

Sandkage med hyldeblomstglasur

Karamelkage

Limonade

Roulade med jordbærmousse og lavendelsukker

Et koldt tip

Hvis du vil have saftevand med på picnic, kan du i stedet for vand bruge isterninger. De tør op i flasken, så saftevandet er koldt og dejligt, når det er tid til at spise og drikke. Desuden hjælper det at opbevare det køligt i kurven.

Budapestrulle med rabarber- og jordbærcoulis

Jitterbuggere – småkage med marengs, mørdej og bærkompot

Syltetøjskage

Birkeskage med citronglasur

Karlsbad-boller med rabarber

Limetærte med graham og rabarbertopping

Jordbærmuffins

Små rabarbertærter med varmpisket marengs

Budapestrulle med rabarber- og jordbærcoulis

Rabarberlemonade

Sommerwhoopies

Iste med ingefærsmag

Vi har svarene på spørgsmålene om kager til kaffen

De fleste hjemmebagte kager holder sig 3–5 dage i tætsluttende beholder – undgå køleskab med mindre den har flødefyld.

Mazarinkage, gulerodskage, brownies og cheesecakes bliver næsten bedre dagen efter – smagen sætter sig og kagen bliver mere saftig.

Ja, chokoladecreme kan sagtens laves dagen før – opbevar den køligt og pisk evt. op inden brug for en luftig konsistens.

Absolut – bag muffins dagen før og opbevar dem lufttæt. Varm dem kort i ovn inden servering for friskhed.

Ja, du kan sagtens lave cheesecake to dage før. Den får en endnu bedre konsistens og smag, når den har sat sig i køleskabet. Husk at dække den til.

Det er hævemidler som bagepulver, natron eller piskede æg, der får kagen til at hæve – de danner luft og giver volumen.

Rør flormelis med lidt vand, citronsaft eller kaffe – justér konsistensen med væsken, og tilsæt evt. farve for ekstra effekt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.