Kaffe og kage
i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Solskinsboller

Rabarberkager

Kardemomme-mudderkage med solbærfrosting

Hindbærmazarinkage

Kokostoppe med pistacienødder

Napoleonskage

Smørboller

Jordbærlemonade

Lyn-kanelsnegle

Hindbær- og lakridsflødeboller

Rabarbersaft

Sandkage med hyldeblomstglasur

Karamelkage

Limonade

Roulade med jordbærmousse og lavendelsukker

Et koldt tip

Hvis du vil have saftevand med på picnic, kan du i stedet for vand bruge isterninger. De tør op i flasken, så saftevandet er koldt og dejligt, når det er tid til at spise og drikke. Desuden hjælper det at opbevare det køligt i kurven.

Budapestrulle med rabarber- og jordbærcoulis

Jitterbuggere – småkage med marengs, mørdej og bærkompot

Syltetøjskage

Birkeskage med citronglasur

Karlsbad-boller med rabarber

Limetærte med graham og rabarbertopping

Jordbærmuffins

Små rabarbertærter med varmpisket marengs

Budapestrulle med rabarber- og jordbærcoulis

Rabarberlemonade

Sommerwhoopies

Iste med ingefærsmag

Vi har svarene på spørgsmålene om kager til kaffen

De fleste hjemmebagte kager holder sig 3–5 dage i tætsluttende beholder – undgå køleskab med mindre den har flødefyld.

Mazarinkage, gulerodskage, brownies og cheesecakes bliver næsten bedre dagen efter – smagen sætter sig og kagen bliver mere saftig.

Ja, chokoladecreme kan sagtens laves dagen før – opbevar den køligt og pisk evt. op inden brug for en luftig konsistens.

Absolut – bag muffins dagen før og opbevar dem lufttæt. Varm dem kort i ovn inden servering for friskhed.

Ja, du kan sagtens lave cheesecake to dage før. Den får en endnu bedre konsistens og smag, når den har sat sig i køleskabet. Husk at dække den til.

Det er hævemidler som bagepulver, natron eller piskede æg, der får kagen til at hæve – de danner luft og giver volumen.

Rør flormelis med lidt vand, citronsaft eller kaffe – justér konsistensen med væsken, og tilsæt evt. farve for ekstra effekt.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.