Smørboller

Dejlige søde og luftige boller. Pensl med smeltet smør, og dyp i sukker. Et stort hit på kaffebordet.

ca. 30 stk.

ca. 2 timer

Vurdering (30 stk)

Ingredienser

50 g gær
2 dl mælk
200 g blødt smør
1 dl Dansukker Sukker
3 æg
10-11 dl hvedemel
1 knsp. salt

Fyld
150 g blødt smør
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker

Pynt
smeltet smør
Dansukker Sukker

Instruktioner

Gæren smuldres i en dejskål. Varm mælken op, til den er fingervarm i en gryde eller mikrobølgeovn, og hæld den over gæren. Rør rundt, indtil gæren er opløst.

Tilsæt smør, sukker, æg og næsten alt melet. Ælt det hele sammen til en blank og smidig dej. Tilsæt salt og mere mel, om nødvendigt. Ælt dejen, indtil den slipper skålen. Lad dejen hæve under et rent viskestykke i 30 minutter.

Rør ingredienserne til fyldet sammen i en skål.

Del dejen i cirka 30 lige store stykker. Form runde boller. Lav en fordybning, og put fyld i den. Knib bollen sammen, så den ser hel ud. Læg bollerne med samlingen nedad i muffinsforme. Lad bollerne hæve under et rent viskestykke i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 225 °C, over- og undervarme.

Bag bollerne midt i ovnen i ca. 8-10 minutter, eller til de har en fin farve og føles færdigbagte. Lad dem køle lidt ned, pensl dem med smeltet smør, og vend dem i sukker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.