Smørboller

Dejlige søde og luftige boller. Pensl med smeltet smør, og dyp i sukker. Et stort hit på kaffebordet.

ca. 30 stk.

ca. 2 timer

Vurdering (27 stk)

Ingredienser

50 g gær
2 dl mælk
200 g blødt smør
1 dl Dansukker Sukker
3 æg
10-11 dl hvedemel
1 knsp. salt

Fyld
150 g blødt smør
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker

Pynt
smeltet smør
Dansukker Sukker

Instruktioner

Gæren smuldres i en dejskål. Varm mælken op, til den er fingervarm i en gryde eller mikrobølgeovn, og hæld den over gæren. Rør rundt, indtil gæren er opløst.

Tilsæt smør, sukker, æg og næsten alt melet. Ælt det hele sammen til en blank og smidig dej. Tilsæt salt og mere mel, om nødvendigt. Ælt dejen, indtil den slipper skålen. Lad dejen hæve under et rent viskestykke i 30 minutter.

Rør ingredienserne til fyldet sammen i en skål.

Del dejen i cirka 30 lige store stykker. Form runde boller. Lav en fordybning, og put fyld i den. Knib bollen sammen, så den ser hel ud. Læg bollerne med samlingen nedad i muffinsforme. Lad bollerne hæve under et rent viskestykke i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 225 °C, over- og undervarme.

Bag bollerne midt i ovnen i ca. 8-10 minutter, eller til de har en fin farve og føles færdigbagte. Lad dem køle lidt ned, pensl dem med smeltet smør, og vend dem i sukker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.