Smørboller

Dejlige søde og luftige boller. Pensl med smeltet smør, og dyp i sukker. Et stort hit på kaffebordet.

ca. 30 stk.

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (34 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

50 g gær
2 dl mælk
200 g blødt smør
1 dl Dansukker Sukker
3 æg
10-11 dl hvedemel
1 knsp. salt

Fyld
150 g blødt smør
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker

Pynt
smeltet smør
Dansukker Sukker

Instruktioner

Gæren smuldres i en dejskål. Varm mælken op, til den er fingervarm i en gryde eller mikrobølgeovn, og hæld den over gæren. Rør rundt, indtil gæren er opløst.

Tilsæt smør, sukker, æg og næsten alt melet. Ælt det hele sammen til en blank og smidig dej. Tilsæt salt og mere mel, om nødvendigt. Ælt dejen, indtil den slipper skålen. Lad dejen hæve under et rent viskestykke i 30 minutter.

Rør ingredienserne til fyldet sammen i en skål.

Del dejen i cirka 30 lige store stykker. Form runde boller. Lav en fordybning, og put fyld i den. Knib bollen sammen, så den ser hel ud. Læg bollerne med samlingen nedad i muffinsforme. Lad bollerne hæve under et rent viskestykke i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 225 °C, over- og undervarme.

Bag bollerne midt i ovnen i ca. 8-10 minutter, eller til de har en fin farve og føles færdigbagte. Lad dem køle lidt ned, pensl dem med smeltet smør, og vend dem i sukker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.