Smørboller

Dejlige søde og luftige boller. Pensl med smeltet smør, og dyp i sukker. Et stort hit på kaffebordet.

ca. 30 stk.

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (34 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

50 g gær
2 dl mælk
200 g blødt smør
1 dl Dansukker Sukker
3 æg
10-11 dl hvedemel
1 knsp. salt

Fyld
150 g blødt smør
1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 tsk. vaniljesukker

Pynt
smeltet smør
Dansukker Sukker

Instruktioner

Gæren smuldres i en dejskål. Varm mælken op, til den er fingervarm i en gryde eller mikrobølgeovn, og hæld den over gæren. Rør rundt, indtil gæren er opløst.

Tilsæt smør, sukker, æg og næsten alt melet. Ælt det hele sammen til en blank og smidig dej. Tilsæt salt og mere mel, om nødvendigt. Ælt dejen, indtil den slipper skålen. Lad dejen hæve under et rent viskestykke i 30 minutter.

Rør ingredienserne til fyldet sammen i en skål.

Del dejen i cirka 30 lige store stykker. Form runde boller. Lav en fordybning, og put fyld i den. Knib bollen sammen, så den ser hel ud. Læg bollerne med samlingen nedad i muffinsforme. Lad bollerne hæve under et rent viskestykke i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 225 °C, over- og undervarme.

Bag bollerne midt i ovnen i ca. 8-10 minutter, eller til de har en fin farve og føles færdigbagte. Lad dem køle lidt ned, pensl dem med smeltet smør, og vend dem i sukker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween

Opskrifter til Halloween

Vi har samlet alle vores opskrifter til en ekstra uhyyyyyyggelig Halloween for hele familien.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.