Solskinsboller

Skønne boller fyldt med vaniljecreme, penslet med smør og dyppet i sukker. Fremragende til kaffe i solen!

ca. 40 stk.

PT55M

1 time + 2 timers gæring

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Vaniljecreme 
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse 
25 g smør, stuetempereret

Gærdej
50 g gær
5 dl mælk, stuetempereret
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk. kardemomme, stødt
200 g smør, stuetempereret
13-15 dl hvedemel
1/2 tsk. salt

Pensling
pisket æg + lidt vand + lidt salt

Pynt
smeltet smør 
Dansukker Sukker eller
sukker med smag

Instruktioner

Vaniljecreme
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bring både vaniljestang og -korn i kog med mælken i en gryde. Tag vaniljestangen op og fjern gryden fra varmen.

Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under piskning.

Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

Lav gærdejen. Smuldr gæren i en røreskål, og tilsæt mælken. Rør, indtil gæren er opløst.

Tilsæt sukker, kardemomme, smør og næsten alt melet. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Tilsæt salt og mere mel efter behov. Ælt dejen, indtil den slipper skålens kanter. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 20-30 minutter.

Kom dejen ud på et meldrysset bord, del den i stykker à ca. 40 gram. Der bliver omkring 40 stk. Rul dejen til kugler, og læg dem på bageplader med bagepapir. 

Tryk en meldrysset finger ned i midten af hver bolle, og tryk let på bollen, så den bliver lidt fladere. Lad dejen hæve under et klæde i 2 timer. 

Forvarm ovnen til 225 °C. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og fyld en sprøjtepose med vaniljecreme. Sprøjt vaniljecreme i midten af hver bolle, og bag midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Smelt smørret, og pensl bollerne, dyp derefter kanterne i sukker.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.