Ingredienser
Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse
25 g smør, stuetempereret
Gærdej
50 g gær
5 dl mælk, stuetempereret
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk. kardemomme, stødt
200 g smør, stuetempereret
13-15 dl hvedemel
1/2 tsk. salt
Pensling
pisket æg + lidt vand + lidt salt
Pynt
smeltet smør
Dansukker Sukker eller
sukker med smag
Instruktioner
Vaniljecreme
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bring både vaniljestang og -korn i kog med mælken i en gryde. Tag vaniljestangen op og fjern gryden fra varmen.
Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under piskning.
Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.
Lav gærdejen. Smuldr gæren i en røreskål, og tilsæt mælken. Rør, indtil gæren er opløst.
Tilsæt sukker, kardemomme, smør og næsten alt melet. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Tilsæt salt og mere mel efter behov. Ælt dejen, indtil den slipper skålens kanter. Lad dejen hæve under et klæde i ca. 20-30 minutter.
Kom dejen ud på et meldrysset bord, del den i stykker à ca. 40 gram. Der bliver omkring 40 stk. Rul dejen til kugler, og læg dem på bageplader med bagepapir.
Tryk en meldrysset finger ned i midten af hver bolle, og tryk let på bollen, så den bliver lidt fladere. Lad dejen hæve under et klæde i 2 timer.
Forvarm ovnen til 225 °C. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og fyld en sprøjtepose med vaniljecreme. Sprøjt vaniljecreme i midten af hver bolle, og bag midt i ovnen i ca. 8-10 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Smelt smørret, og pensl bollerne, dyp derefter kanterne i sukker.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?