Syltetøjskage

En blød og sej syltetøjskage er et lækkert alternativ til de almindelige småkager med hindbærfyld. Syltetøjskagen bliver klistret i midten og kan med fordel bages i en brødform.

10-12 stykker

40 minutter

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

150 g smør
2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Rørsukker
3 dl hvedemel
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kardemomme

Topping
Ca. 1 dl blommesyltetøj eller andet syltetøj efter eget valg

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 grader.

Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt de øvrige ingredienser, og bland det godt.

Beklæd en brødform, ca. 1 liter, med bagepapir, og hæld dejen i.

Bages i den nederste del af ovnen i 5 minutter, så kagen bliver lidt sprød. Tag kagen ud af ovnen, og smør syltetøj på langs midten af kagen.

Bages i yderligere 20-25 minutter, til kagen har fået farve og er blevet sprød. Den skal være en smule klæbrig i midten.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.