Kardemomme-mudderkage med solbærfrosting

En rigtig god mudderkage! Lidt klæbrig og med en uimodståelig smag af kardemomme, brunet smør og syrlige solbær.

8 stk.

PT55M

1 time + et par timer til at sætte sig

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Mudderkage
150 g smør
1 1/2 tsk. kardemomme, stødt
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 æg
2 1/2 dl hvedemel

Solbærfrosting 
100 g mascarpone
1 dl piskefløde
3/4 dl Dansukker Flormelis
2-3 spsk. saft fra solbær (ca. 1-2 dl bær)
2 tsk. citronsaft

Dekoration
solbærsukker
citronmelisse
solbær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C.

Beklæd en springform, ca. 19 cm i diameter, med bagepapir, i bunden og på kanterne.

Brun smørret i en gryde og tag gryden af varmen Tilsæt kardemomme, brun farin og sukker. Tilsæt ét æg ad gangen, og vend hvedemelet i. Rør, til blandingen er jævn.

Hæld dejen i formen, og bag midt i ovnen i ca. 20-22 minutter. Den skal være klæbrig i midten. Lad den køle af, og sæt den derefter i køleskabet, hvor den skal stå et par timer mere.

Lav frostingen. Pisk alle ingredienserne sammen i en skål undtagen saften fra solbær og citron.

Blend solbærrene, og pres dem gennem en finmasket si. Tilsæt solbærsaft og citron til frostingen, og rør sammen. Sprøjt toppe ud på kagen med rund tyl.

Pynt med solbærsukker og citronmelisse eller friske solbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.