Ingredienser
Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. majsstivelse
25 g smør, stuetempereret
Kirsebærsyltetøj
200 g kirsebær
100 g Dansukker Syltesukker
Samling
1 pakke frisk butterdej
3 dl piskefløde
Glasur
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
3 tsk. vand
2 spsk. kirsebærsyltetøj
Instruktioner
Vaniljecreme
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bring både vaniljestang og -korn i kog med mælken i en gryde. Tag vaniljestangen op og fjern gryden fra varmen.
Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under piskning.
Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.
Kirsebærsyltetøj
Skyl kirsebærrene, og fjern deres sten. Blend eller hak bærrene fint, Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.
Æblemos
Lav æblemosen efter opskriften.
Butterdejsplader
Forvarm ovnen til 200 °C. Del butterdejen i tre ark, og læg på en bageplade med bagepapir. Prik med en gaffel, og læg en mindre tallerken på pladen som vægt, og bag midt i ovnen i ca. 10 minutter. Fjern pladen, og bag i yderligere 5 min. Lad den køle helt af.
Samling
Pisk fløden til skum i en skål, og vend forsigtigt 2-3 dl af vaniljecremen i. Rør flormelis og vand sammen til glasur i skål, og stil den til side.
Fordel et lag kirsebærsyltetøj på en plade butterdej, og læg glasur ovenpå, så den bliver marmoreret. Stil den i fryseren, så den kan stivne.
Fordel et tynd lag æblemos på den nederste butterdejsplade og derefter et lag vaniljecreme ovenpå, og læg den på et fad. Smør et tykt lag vaniljecreme på den sidste butterdejsplade, og læg den oven på den plade med æblemos og vaniljecreme.
Tag butterdejspladen med glasuren ud af fryseren, og læg den på toppen.
Tip!
Skær kagen i 6 stykker, og skyl kniven i varmt vand mellem hvert snit, så det bliver nemmere at skære.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.