Napoleonskage

En kejserlig klassiker i nye klæder, toppet med kirsebærsyltetøj.

ca. 6 stykker

PT1H

ca. 1,5 timer

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. majsstivelse
25 g smør, stuetempereret 

Kirsebærsyltetøj
200 g kirsebær
100 g Dansukker Syltesukker

Æblemos

Samling
1 pakke frisk butterdej
3 dl piskefløde

Glasur
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
3 tsk. vand
2 spsk. kirsebærsyltetøj

Instruktioner

Vaniljecreme
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bring både vaniljestang og -korn i kog med mælken i en gryde. Tag vaniljestangen op og fjern gryden fra varmen.

Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under piskning.

Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

Kirsebærsyltetøj
Skyl kirsebærrene, og fjern deres sten. Blend eller hak bærrene fint, Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.

Æblemos
Lav æblemosen efter opskriften. 

Butterdejsplader
Forvarm ovnen til 200 °C. Del butterdejen i tre ark, og læg på en bageplade med bagepapir. Prik med en gaffel, og læg en mindre tallerken på pladen som vægt, og bag midt i ovnen i ca. 10 minutter. Fjern pladen, og bag i yderligere 5 min. Lad den køle helt af.

Samling
Pisk fløden til skum i en skål, og vend forsigtigt 2-3 dl af vaniljecremen i. Rør flormelis og vand sammen til glasur i skål, og stil den til side.

Fordel et lag kirsebærsyltetøj på en plade butterdej, og læg glasur ovenpå, så den bliver marmoreret. Stil den i fryseren, så den kan stivne.

Fordel et tynd lag æblemos på den nederste butterdejsplade og derefter et lag vaniljecreme ovenpå, og læg den på et fad. Smør et tykt lag vaniljecreme på den sidste butterdejsplade, og læg den oven på den plade med æblemos og vaniljecreme.

Tag butterdejspladen med glasuren ud af fryseren, og læg den på toppen.

Tip!
Skær kagen i 6 stykker, og skyl kniven i varmt vand mellem hvert snit, så det bliver nemmere at skære.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.