Ingredienser
1 kg æbler
2-3 dl Dansukker Sukker
2/3 dl vand
presset saft af 1 1/2 citron
Instruktioner
Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehus og kerner. Kom æblerne i en gryde sammen med sukker, og hæld vand og citronsaft over.
Bring æblerne i kog ved svag varme, skum af, og lad dem simre i ca. 20 minutter. Rør rundt med jævne mellemrum. Pisk æblerne til mos i hånden.
Hæld på rengjorte, skoldede og varme glas, og sæt låg på. Opbevar æblemosen på køl.
Tip!
Da denne opskrift ikke indeholder konserveringsmidler, bør du fryse eventuelle rester. Kom æblemosen i små glas, så du nemt kan tage en lille portion ud ad gangen.
Tip!
Mængden af sukker i denne opskrift afhænger af, hvor søde æblerne er.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.