Æblemos

Æblemos er enkel og velsmagende, og den passer godt til grød eller yoghurt. Frys den ned i portioner, og tag den ud, når du har lyst til æblemos.

2 glas

PT55M

ca. 50 min

Vurdering (19 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 kg æbler
2-3 dl Dansukker Sukker
2/3 dl vand
presset saft af 1 1/2 citron

Instruktioner

Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehus og kerner. Kom æblerne i en gryde sammen med sukker, og hæld vand og citronsaft over. 

Bring æblerne i kog ved svag varme, skum af, og lad dem simre i ca. 20 minutter. Rør rundt med jævne mellemrum. Pisk æblerne til mos i hånden.

Hæld på rengjorte, skoldede og varme glas, og sæt låg på. Opbevar æblemosen på køl.

Tip!
Da denne opskrift ikke indeholder konserveringsmidler, bør du fryse eventuelle rester. Kom æblemosen i små glas, så du nemt kan tage en lille portion ud ad gangen.

Tip!
Mængden af sukker i denne opskrift afhænger af, hvor søde æblerne er.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.