Jitterbuggere – småkage med marengs, mørdej og bærkompot

Jitterbuggere er en traditionel småkage med lækkert marengsfyld. Gør jitterbuggerne ekstra lækre med en smagfuld jordbær- og rabarberkompot. Velbekomme!

ca. 20 småkager

ca 1 time + køletid for kompotten

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Jordbær- og rabarberkompot
50 g jordbær
50 g rabarber
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Dej
2 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Flormelis
100 g smør, stuetemperatur
1 æggeblomme

Marengsdej
1 æggehvide
1 dl Dansukker Bagesukker

Instruktioner

Skyl og rens jordbær og rabarber. Skær dem i mindre stykker, og bland dem med syltesukkeret i en gryde. Kog dem i ca. 4 minutter. Blend blandingen, og stil den i køleskabet i mindst 1 time.

Bland mel og flormelis i en skål. Tilsæt smørret i mindre stykker, og smuldr det med en gaffel. Tilsæt æggeblommen, og arbejd hurtigt det hele sammen til en dej. Tildæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hvile mindst 30 minutter i køleskab.

Pisk æggehviden til et fast skum i en skål og tilsæt bagesukkeret efter et stykke tid under  stadig piskning. Marengsdejen skal være helt fast.

Rul dejen ud til et rektangel på ca. 40 x 20 cm. Smør jordbær- og rabarberkompotten ud på dejen, og kom derefter marengsmassen ovenpå. Rul dejen sammen, og læg rullen i fryseren i ca. 30 minutter, så den bliver helt kold.

Forvarm imens ovnen til 150°C. Skær rullen i godt 1-2 cm tykke skiver, og læg jitterbuggerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag jitterbuggerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tip! Brug kompot, syltetøj eller marmelade efter eget valg.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.