Jitterbuggere – småkage med marengs, mørdej og bærkompot

Jitterbuggere er en traditionel småkage med lækkert marengsfyld. Gør jitterbuggerne ekstra lækre med en smagfuld jordbær- og rabarberkompot. Velbekomme!

ca. 20 småkager

PT55M

ca 1 time + køletid for kompotten

Vurdering (30 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Jordbær- og rabarberkompot
50 g jordbær
50 g rabarber
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Dej
2 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Flormelis
100 g smør, stuetemperatur
1 æggeblomme

Marengsdej
1 æggehvide
1 dl Dansukker Bagesukker

Instruktioner

Skyl og rens jordbær og rabarber. Skær dem i mindre stykker, og bland dem med syltesukkeret i en gryde. Kog dem i ca. 4 minutter. Blend blandingen, og stil den i køleskabet i mindst 1 time.

Bland mel og flormelis i en skål. Tilsæt smørret i mindre stykker, og smuldr det med en gaffel. Tilsæt æggeblommen, og arbejd hurtigt det hele sammen til en dej. Tildæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hvile mindst 30 minutter i køleskab.

Pisk æggehviden til et fast skum i en skål og tilsæt bagesukkeret efter et stykke tid under  stadig piskning. Marengsdejen skal være helt fast.

Rul dejen ud til et rektangel på ca. 40 x 20 cm. Smør jordbær- og rabarberkompotten ud på dejen, og kom derefter marengsmassen ovenpå. Rul dejen sammen, og læg rullen i fryseren i ca. 30 minutter, så den bliver helt kold.

Forvarm imens ovnen til 150°C. Skær rullen i godt 1-2 cm tykke skiver, og læg jitterbuggerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag jitterbuggerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tip! Brug kompot, syltetøj eller marmelade efter eget valg.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.