Ingredienser
Jordbær- og rabarberkompot
50 g jordbær
50 g rabarber
1/2 dl Dansukker Syltesukker
Dej
2 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Flormelis
100 g smør, stuetemperatur
1 æggeblomme
Marengsdej
1 æggehvide
1 dl Dansukker Bagesukker
Instruktioner
Skyl og rens jordbær og rabarber. Skær dem i mindre stykker, og bland dem med syltesukkeret i en gryde. Kog dem i ca. 4 minutter. Blend blandingen, og stil den i køleskabet i mindst 1 time.
Bland mel og flormelis i en skål. Tilsæt smørret i mindre stykker, og smuldr det med en gaffel. Tilsæt æggeblommen, og arbejd hurtigt det hele sammen til en dej. Tildæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hvile mindst 30 minutter i køleskab.
Pisk æggehviden til et fast skum i en skål og tilsæt bagesukkeret efter et stykke tid under stadig piskning. Marengsdejen skal være helt fast.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 40 x 20 cm. Smør jordbær- og rabarberkompotten ud på dejen, og kom derefter marengsmassen ovenpå. Rul dejen sammen, og læg rullen i fryseren i ca. 30 minutter, så den bliver helt kold.
Forvarm imens ovnen til 150°C. Skær rullen i godt 1-2 cm tykke skiver, og læg jitterbuggerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag jitterbuggerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Tip! Brug kompot, syltetøj eller marmelade efter eget valg.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
![Citrusmarmelade](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fFrontpage%2fcitrus_marmalade_front.jpg&width=640&format=webp)
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
![Varm chokolade](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fhot_chocolate.jpg&width=640&format=webp)
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
![Vafler med moccasauce](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fwaffles_coffeesauce.jpg&width=640&format=webp)
Vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
![Citrontærte](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2flemon_tarte.jpg&width=640&format=webp)
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
![Pandekager med hjemmelavet syltetøj](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ftraditional_pancakes.jpg&width=640&format=webp)
Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.
![Kokos- og karamelpopcorn](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fcoconut_caramel_popcorn.jpg&width=640&format=webp)
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!