Jitterbuggere – småkage med marengs, mørdej og bærkompot

Jitterbuggere er en traditionel småkage med lækkert marengsfyld. Gør jitterbuggerne ekstra lækre med en smagfuld jordbær- og rabarberkompot. Velbekomme!

ca. 20 småkager

ca 1 time + køletid for kompotten

Vurdering (29 stk)

Ingredienser

Jordbær- og rabarberkompot
50 g jordbær
50 g rabarber
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Dej
2 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Flormelis
100 g smør, stuetemperatur
1 æggeblomme

Marengsdej
1 æggehvide
1 dl Dansukker Bagesukker

Instruktioner

Skyl og rens jordbær og rabarber. Skær dem i mindre stykker, og bland dem med syltesukkeret i en gryde. Kog dem i ca. 4 minutter. Blend blandingen, og stil den i køleskabet i mindst 1 time.

Bland mel og flormelis i en skål. Tilsæt smørret i mindre stykker, og smuldr det med en gaffel. Tilsæt æggeblommen, og arbejd hurtigt det hele sammen til en dej. Tildæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hvile mindst 30 minutter i køleskab.

Pisk æggehviden til et fast skum i en skål og tilsæt bagesukkeret efter et stykke tid under  stadig piskning. Marengsdejen skal være helt fast.

Rul dejen ud til et rektangel på ca. 40 x 20 cm. Smør jordbær- og rabarberkompotten ud på dejen, og kom derefter marengsmassen ovenpå. Rul dejen sammen, og læg rullen i fryseren i ca. 30 minutter, så den bliver helt kold.

Forvarm imens ovnen til 150°C. Skær rullen i godt 1-2 cm tykke skiver, og læg jitterbuggerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag jitterbuggerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tip! Brug kompot, syltetøj eller marmelade efter eget valg.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.