Jitterbuggere – småkage med marengs, mørdej og bærkompot

Jitterbuggere er en traditionel småkage med lækkert marengsfyld. Gør jitterbuggerne ekstra lækre med en smagfuld jordbær- og rabarberkompot. Velbekomme!

ca. 20 småkager

ca 1 time + køletid for kompotten

Vurdering (0 st)

Ingredienser

Jordbær- og rabarberkompot
50 g jordbær
50 g rabarber
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Dej
2 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Flormelis
100 g smør, stuetemperatur
1 æggeblomme

Marengsdej
1 æggehvide
1 dl Dansukker Bagesukker

Instruktioner

Skyl og rens jordbær og rabarber. Skær dem i mindre stykker, og bland dem med syltesukkeret i en gryde. Kog dem i ca. 4 minutter. Blend blandingen, og stil den i køleskabet i mindst 1 time.

Bland mel og flormelis i en skål. Tilsæt smørret i mindre stykker, og smuldr det med en gaffel. Tilsæt æggeblommen, og arbejd hurtigt det hele sammen til en dej. Tildæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hvile mindst 30 minutter i køleskab.

Pisk æggehviden til et fast skum i en skål og tilsæt bagesukkeret efter et stykke tid under  stadig piskning. Marengsdejen skal være helt fast.

Rul dejen ud til et rektangel på ca. 40 x 20 cm. Smør jordbær- og rabarberkompotten ud på dejen, og kom derefter marengsmassen ovenpå. Rul dejen sammen, og læg rullen i fryseren i ca. 30 minutter, så den bliver helt kold.

Forvarm imens ovnen til 150°C. Skær rullen i godt 1-2 cm tykke skiver, og læg jitterbuggerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag jitterbuggerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tip! Brug kompot, syltetøj eller marmelade efter eget valg.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.