Jordbær- og rabarberkompot
Dej
Marengsdej
Skyl og rens jordbær og rabarber. Skær dem i mindre stykker, og bland dem med syltesukkeret i en gryde. Kog dem i ca. 4 minutter. Blend blandingen, og stil den i køleskabet i mindst 1 time.
Bland mel og flormelis i en skål. Tilsæt smørret i mindre stykker, og smuldr det med en gaffel. Tilsæt æggeblommen, og arbejd hurtigt det hele sammen til en dej. Tildæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hvile mindst 30 minutter i køleskab.
Pisk æggehviden til et fast skum i en skål og tilsæt bagesukkeret efter et stykke tid under stadig piskning. Marengsdejen skal være helt fast.
Rul dejen ud til et rektangel på ca. 40 x 20 cm. Smør jordbær- og rabarberkompotten ud på dejen, og kom derefter marengsmassen ovenpå. Rul dejen sammen, og læg rullen i fryseren i ca. 30 minutter, så den bliver helt kold.
Forvarm imens ovnen til 150°C. Skær rullen i godt 1-2 cm tykke skiver, og læg jitterbuggerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag jitterbuggerne midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Tip! Brug kompot, syltetøj eller marmelade efter eget valg.
Opskriften er udarbejdet af