Hindbærmazarinkage

En lidt mere sommerlig mazarin med hindbærsyltetøj i fyldet og toppet med lyserød glasur. Bag, og sig velbekomme!

ca. 20 stk.

PT1H

2 timer

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hindbærsyltetøj
200 g hindbær
100 g Dansukker Syltesukker

Mørdej
150 g smør, stuetempereret 
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
3 dl hvedemel
1 æggeblomme

Mandelfyld
5 1/4 dl mandelmel
1 1/2 dl Dansukker Sukker
110 g smør, stuetempereret 
3 æg
3-4 bitre mandler

Glasur
6 dl Dansukker Flormelis
ca. 2-3 spsk. vand
et par dråber saft fra hindbærsyltetøjet

Instruktioner

Begynd med hindbærsyltetøj. Rens og skyl hindbærrene. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.

Forbered mørdejen. Bland hurtigt alle ingredienser sammen i en foodprocessor eller i hånden. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 175 °C, og lav mandelfyldet. Bland mandelmel, sukker og smør sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør, til dejen er jævn. Riv de bitre mandler i.

Del mørdejen i 20 stykker på ca. 20 g. Tryk stykkerne ud i mazarinforme og dæk bunden med 1 tsk. syltetøj og 1 spsk. mandelfyld. Kom formene på en bageplade.

Bag midt i ovnen i ca. 17-20 minutter. Lad dem køle af. Vend mazarinkagerne på hovedet på et stykke bagepapir, og læg pladen over dem. Så bliver mazarinerne glatte.

Lav glasuren. Rør flormelis, vand og lidt saft fra hindbærsyltetøjet sammen i en skål. Fordel glasuren på mazarinkagerne, når de er helt kolde.

Tip!
Lyst Muscovadorørsukker giver mazarinen en fyldigere smag med et strejf af karamel.

Tip!
Lav dit eget mandelmel. Skold og smut mandlerne. Blend dem fint, eller kværn dem i en nøddekværn.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bag magisk julepynt

Først skal træet vises

Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.

Blød chokoladefudge

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Småkager med ingefær

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Vintersaga og Gløgg Sour

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?