Hindbærmazarinkage

En lidt mere sommerlig mazarin med hindbærsyltetøj i fyldet og toppet med lyserød glasur. Bag, og sig velbekomme!

ca. 20 stk.

PT1H

2 timer

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hindbærsyltetøj
200 g hindbær
100 g Dansukker Syltesukker

Mørdej
150 g smør, stuetempereret 
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
3 dl hvedemel
1 æggeblomme

Mandelfyld
5 1/4 dl mandelmel
1 1/2 dl Dansukker Sukker
110 g smør, stuetempereret 
3 æg
3-4 bitre mandler

Glasur
6 dl Dansukker Flormelis
ca. 2-3 spsk. vand
et par dråber saft fra hindbærsyltetøjet

Instruktioner

Begynd med hindbærsyltetøj. Rens og skyl hindbærrene. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.

Forbered mørdejen. Bland hurtigt alle ingredienser sammen i en foodprocessor eller i hånden. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 175 °C, og lav mandelfyldet. Bland mandelmel, sukker og smør sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør, til dejen er jævn. Riv de bitre mandler i.

Del mørdejen i 20 stykker på ca. 20 g. Tryk stykkerne ud i mazarinforme og dæk bunden med 1 tsk. syltetøj og 1 spsk. mandelfyld. Kom formene på en bageplade.

Bag midt i ovnen i ca. 17-20 minutter. Lad dem køle af. Vend mazarinkagerne på hovedet på et stykke bagepapir, og læg pladen over dem. Så bliver mazarinerne glatte.

Lav glasuren. Rør flormelis, vand og lidt saft fra hindbærsyltetøjet sammen i en skål. Fordel glasuren på mazarinkagerne, når de er helt kolde.

Tip!
Lyst Muscovadorørsukker giver mazarinen en fyldigere smag med et strejf af karamel.

Tip!
Lav dit eget mandelmel. Skold og smut mandlerne. Blend dem fint, eller kværn dem i en nøddekværn.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?