Birkeskage med citronglasur

Birkeskage med citron er en sand bageklassiker. Den er let at bage, og sammen med citronglasur bliver birkeskagen ekstra sød og lækker.

12–14 stykker

1 1/2 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Birkeskage
125 g blødt smør
3 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
3 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
3 spsk. blå birkes
1 dl cremefraiche
Saften af 1/2 citron, usprøjtet

Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
Saften af 1/2 citron, usprøjtet

Pynt
Skallen af 1 citron, usprøjtet
Friske blåbær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål. Pisk et æg i ad gangen.

Bland hvedemel, bagepulver og birkes i en skål, og vend det i smørblandingen. Rør cremefraiche og citronsaft i.

Smør en form, ca. 2 liter, og drys med rasp. Hæld dejen i formen. Bag kagen i nederste del af ovnen i ca. 50–60 minutter. Kontrollér med en kødnål, om den er færdigbagt.

Lad den køle af. Rør flormelis og citron sammen til glasur, og fordel på kagen. Pynt med fintrevet citronskal og friske blåbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.