Ingredienser
Birkeskage
125 g blødt smør
3 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
3 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
3 spsk. blå birkes
1 dl cremefraiche
Saften af 1/2 citron, usprøjtet
Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
Saften af 1/2 citron, usprøjtet
Pynt
Skallen af 1 citron, usprøjtet
Friske blåbær
Instruktioner
Forvarm ovnen til 175 °C.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål. Pisk et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og birkes i en skål, og vend det i smørblandingen. Rør cremefraiche og citronsaft i.
Smør en form, ca. 2 liter, og drys med rasp. Hæld dejen i formen. Bag kagen i nederste del af ovnen i ca. 50–60 minutter. Kontrollér med en kødnål, om den er færdigbagt.
Lad den køle af. Rør flormelis og citron sammen til glasur, og fordel på kagen. Pynt med fintrevet citronskal og friske blåbær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?
Juledrikke
Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?