Hindbær- og lakridsflødeboller

Uimodståeligt gode flødeboller med sej bund, lakridsskum og hindbærpuré i midten. En kombination, der får smagsløgene til at danse. Dyp i chokolade, og nyd!

ca. 20-25 stykker

PT1H

ca. 2 timer + 1 time i køleskabet

Vurdering (4 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hindbærpuré
150 g hindbær
75 g Dansukker Syltesukker

Bund
50 g Dansukker Brun Farin
150 g marcipan
10 g æggehvide
1 knsp. salt
Dansukker Flormelis til udrulning

Fyld
35 g vand
170 g Dansukker Sukker
70 g Dansukker Glukosesirup
100 g æggehvide
1-2 tsk. lakridspulver

Pynt
400 g hvid chokolade 
Frysetørrede hindbær

Instruktioner

Begynd med hindbærpuréen. Kog hindbær til mos i en gryde. Si kernerne fra. Bland hindbærsaft og syltesukker i en gryde. Lad koge i 4 minutter og køl derefter helt af.

Bland brun farin, marcipan, salt og æggehvide til en jævn masse i en skål. Lad massen hvile i køleskab i 15-20 minutter.

Forvarm ovnen til 180 °C, over- og undervarme. Strø flormelis på bagepapir, rul kagemassen ud til en tykkelse på ca. 0,5 cm og udstik cirkler på cirka 4 cm. Læg bundene på en bageplade med bagepapir og bag i cirka 7 minutter. Lad dem køle af på pladen.

Bland vand, sukker og glukosesirup i en tykbundet gryde, og lad massen koge op til 118 °C.

Pisk imens æggehviderne luftige med 1 spsk. sukker i en skål. Hæld med en tynd stråle den varme sukkerlage over æggehviderne under fortsat piskning. Tilføj lakridspulver, og fortsæt med at piske blandingen blank og luftig på middelhøj hastighed i yderligere 6-8 minutter.

Fyld en sprøjtepose med rund tylle med marengsblanding og en sprøjtepose med en lille rund og smal tylle med hindbærpuré. Sprøjt marengsblandingen på bundene i høje toppe. Sprøjt forsigtigt hindbærpuréen i midten af flødebollerne. Lad dem tørre i køleskabet i ca. 30 minutter.

Hak den hvide chokolade fint. Smelt 2/3 af chokoladen i en skål over et vandbad. Tag skålen op fra vandbadet og tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen under omrøring.  Dyp toppene i chokoladen, og strø frysetørrede hindbær over. Lad dem afkøle i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.