Hindbær- og lakridsflødeboller

Uimodståeligt gode flødeboller med sej bund, lakridsskum og hindbærpuré i midten. En kombination, der får smagsløgene til at danse. Dyp i chokolade, og nyd!

ca. 20-25 stykker

ca. 2 timer + 1 time i køleskabet

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Hindbærpuré
150 g hindbær
75 g Dansukker Syltesukker

Bund
50 g Dansukker Brun Farin
150 g marcipan
10 g æggehvide
1 knsp. salt
Dansukker Flormelis til udrulning

Fyld
35 g vand
170 g Dansukker Sukker
70 g Dansukker Glukosesirup
100 g æggehvide
1-2 tsk. lakridspulver

Pynt
400 g hvid chokolade 
Frysetørrede hindbær

Instruktioner

Begynd med hindbærpuréen. Kog hindbær til mos i en gryde. Si kernerne fra. Bland hindbærsaft og syltesukker i en gryde. Lad koge i 4 minutter og køl derefter helt af.

Bland brun farin, marcipan, salt og æggehvide til en jævn masse i en skål. Lad massen hvile i køleskab i 15-20 minutter.

Forvarm ovnen til 180 °C, over- og undervarme. Strø flormelis på bagepapir, rul kagemassen ud til en tykkelse på ca. 0,5 cm og udstik cirkler på cirka 4 cm. Læg bundene på en bageplade med bagepapir og bag i cirka 7 minutter. Lad dem køle af på pladen.

Bland vand, sukker og glukosesirup i en tykbundet gryde, og lad massen koge op til 118 °C.

Pisk imens æggehviderne luftige med 1 spsk. sukker i en skål. Hæld med en tynd stråle den varme sukkerlage over æggehviderne under fortsat piskning. Tilføj lakridspulver, og fortsæt med at piske blandingen blank og luftig på middelhøj hastighed i yderligere 6-8 minutter.

Fyld en sprøjtepose med rund tylle med marengsblanding og en sprøjtepose med en lille rund og smal tylle med hindbærpuré. Sprøjt marengsblandingen på bundene i høje toppe. Sprøjt forsigtigt hindbærpuréen i midten af flødebollerne. Lad dem tørre i køleskabet i ca. 30 minutter.

Hak den hvide chokolade fint. Smelt 2/3 af chokoladen i en skål over et vandbad. Tag skålen op fra vandbadet og tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen under omrøring.  Dyp toppene i chokoladen, og strø frysetørrede hindbær over. Lad dem afkøle i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.