Hindbær- og lakridsflødeboller

Uimodståeligt gode flødeboller med sej bund, lakridsskum og hindbærpuré i midten. En kombination, der får smagsløgene til at danse. Dyp i chokolade, og nyd!

ca. 20-25 stykker

PT1H

ca. 2 timer + 1 time i køleskabet

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hindbærpuré
150 g hindbær
75 g Dansukker Syltesukker

Bund
50 g Dansukker Brun Farin
150 g marcipan
10 g æggehvide
1 knsp. salt
Dansukker Flormelis til udrulning

Fyld
35 g vand
170 g Dansukker Sukker
70 g Dansukker Glukosesirup
100 g æggehvide
1-2 tsk. lakridspulver

Pynt
400 g hvid chokolade 
Frysetørrede hindbær

Instruktioner

Begynd med hindbærpuréen. Kog hindbær til mos i en gryde. Si kernerne fra. Bland hindbærsaft og syltesukker i en gryde. Lad koge i 4 minutter og køl derefter helt af.

Bland brun farin, marcipan, salt og æggehvide til en jævn masse i en skål. Lad massen hvile i køleskab i 15-20 minutter.

Forvarm ovnen til 180 °C, over- og undervarme. Strø flormelis på bagepapir, rul kagemassen ud til en tykkelse på ca. 0,5 cm og udstik cirkler på cirka 4 cm. Læg bundene på en bageplade med bagepapir og bag i cirka 7 minutter. Lad dem køle af på pladen.

Bland vand, sukker og glukosesirup i en tykbundet gryde, og lad massen koge op til 118 °C.

Pisk imens æggehviderne luftige med 1 spsk. sukker i en skål. Hæld med en tynd stråle den varme sukkerlage over æggehviderne under fortsat piskning. Tilføj lakridspulver, og fortsæt med at piske blandingen blank og luftig på middelhøj hastighed i yderligere 6-8 minutter.

Fyld en sprøjtepose med rund tylle med marengsblanding og en sprøjtepose med en lille rund og smal tylle med hindbærpuré. Sprøjt marengsblandingen på bundene i høje toppe. Sprøjt forsigtigt hindbærpuréen i midten af flødebollerne. Lad dem tørre i køleskabet i ca. 30 minutter.

Hak den hvide chokolade fint. Smelt 2/3 af chokoladen i en skål over et vandbad. Tag skålen op fra vandbadet og tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen under omrøring.  Dyp toppene i chokoladen, og strø frysetørrede hindbær over. Lad dem afkøle i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Lagkage, boller og småkager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Grillmarinader

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.