Sandkage med hyldeblomstglasur

I denne opskrift får den klassiske sandkage en genopfriskning og serveres med en lækker sød hyldeblomstglasur. Sandkage med hyldeblomstglasur er perfekt til både festlige lejligheder og som det søde indslag på søndagens kaffebord. Pynt gerne med spiselige blomster.

10 personer

50 minutter

Vurdering (99 stk)

Ingredienser

3 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
250 g blødt smør
3 æg
4 1/4 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
Skallen af 1/2 citron, usprøjtet
Smør og rasp til sandkageformen

Glasur
3 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. citronsaft
1 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft

Pynt
Spiselige blomster

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175°C.

Pisk sukker og smør i en skål, til det er luftigt. Tilsæt et æg ad gangen under fortsat piskning.

Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål, og vend det i blandingen af sukker og smør. Riv citronskal i.

Smør en sandkageform, ca. 1,5 liter, og drys med rasp. Hæld dejen i formen, og bag nederst i ovnen i ca. 40 minutter.

Tag kagen ud, og lad den stå nogle minutter. Sæt kagen på en rist med bunden op for at få den ud af formen. Lad kagen køle af, og dæk den med et rent viskestykke.

Rør ingredienserne til glasuren sammen i en skål, og fordel den over kagen. Pynt med spiselige blomster.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.