Grundopskrift på muffins

Bag disse muffins med smør, sukker og æg, der kan varieres med safran, kakao, chokolade, citron, bær eller rosiner. Pynt med flormelis, glasur eller nødder for et personligt touch!

ca. 12 mellemstore

PT40M

45 minutter

Vurdering (541 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

100 g smør
3/4 dl mælk
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker eller Dansukker Sukker
2 æg
1 tsk. bagepulver
1 1/2 spsk. kartoffelmel
1 tsk. vaniljesukker
2 1/2 dl hvedemel

Variationer
• tilsæt 1/2 g safran
• 2 spsk. kakao
• 1 1/2 dl hakket chokolade
• revet skal fra 1 usprøjtet citron
• 1 1/2 dl friske eller frosne bær
• 1 1/2 dl rosiner
• kaneldyppede æblebåde

Pynt med
• sigtet Dansukker Flormelis, lav evt. skabeloner og læg dem på kagerne, inden du sigter flormelis over, så der kommer et mønster
• glasur, 2 dl Dansukker Flormelis og 1-2 spsk. vand. Lav gerne fantasifigurer
• Dansukker Perlesukker
• med mandler og nødder
• en kombination af flere af ovenstående
• del dem og fyld dem med flødeskum, creme fraiche eller fromage samt bær

Instruktioner

Smelt smørret og tilsæt mælken. Lad det blive varmt uden at koge. Pisk æg og sukker let sammen. Bland mel, bagepulver, kartoffelmel og vaniljesukker i en skål og tilsæt skiftevis mælke- og æggeblandingen. Dejen må gerne hvile i køleskabet natten over, så får du ekstra store muffins. Hæld dejen i papirsforme, i en bradepande eller i muffinsforme. Bag dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter.

Tip
Lav surprise muffins. Læg et stykke chokolade eller en praliné på hver muffin efter den halve bagetid og læg et stykke til på som pynt når de kommer ud af ovnen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?