Grundopskrift på muffins

Bag disse muffins med smør, sukker og æg, der kan varieres med safran, kakao, chokolade, citron, bær eller rosiner. Pynt med flormelis, glasur eller nødder for et personligt touch!

ca. 12 mellemstore

PT40M

45 minutter

Vurdering (545 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

100 g smør
3/4 dl mælk
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker eller Dansukker Sukker
2 æg
1 tsk. bagepulver
1 1/2 spsk. kartoffelmel
1 tsk. vaniljesukker
2 1/2 dl hvedemel

Variationer
• tilsæt 1/2 g safran
• 2 spsk. kakao
• 1 1/2 dl hakket chokolade
• revet skal fra 1 usprøjtet citron
• 1 1/2 dl friske eller frosne bær
• 1 1/2 dl rosiner
• kaneldyppede æblebåde

Pynt med
• sigtet Dansukker Flormelis, lav evt. skabeloner og læg dem på kagerne, inden du sigter flormelis over, så der kommer et mønster
• glasur, 2 dl Dansukker Flormelis og 1-2 spsk. vand. Lav gerne fantasifigurer
• Dansukker Perlesukker
• med mandler og nødder
• en kombination af flere af ovenstående
• del dem og fyld dem med flødeskum, creme fraiche eller fromage samt bær

Instruktioner

Smelt smørret og tilsæt mælken. Lad det blive varmt uden at koge. Pisk æg og sukker let sammen. Bland mel, bagepulver, kartoffelmel og vaniljesukker i en skål og tilsæt skiftevis mælke- og æggeblandingen. Dejen må gerne hvile i køleskabet natten over, så får du ekstra store muffins. Hæld dejen i papirsforme, i en bradepande eller i muffinsforme. Bag dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter.

Tip
Lav surprise muffins. Læg et stykke chokolade eller en praliné på hver muffin efter den halve bagetid og læg et stykke til på som pynt når de kommer ud af ovnen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?