Roulade med jordbærmousse og lavendelsukker

Roulade med jordbærmousse og lavendelsukker er en af sommerens lækreste kager. Den er nem at bage og er en klassiker på kaffebordet. Garner gerne rouladen med tørret lavendel og strøsukker.

10 personer

PT55M

1 time

Vurdering (62 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Jordbærmousse
150 g jordbær
1 dl Dansukker Flormelis
2 dl piskefløde
2 blade husblas
1 tsk. vaniljesukker

Roulade
3 æg
2 dl Dansukker Bagesukker
2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1/2 dl mælk

Pynt
1 spsk. tørret lavendel
2 spsk. Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Begynd med jordbærmoussen.  Udblød husblassen i koldt vand.

Blend jordbærrene til en puré, og tilsæt flormelis. Bland husblassen med 1/2 dl jordbærpuré, og lad husblassen smelte i en skål over vandbad. Hæld blandingen i den kolde puré og rør godt rundt.

Pisk fløden til en let skum i en skål, og vend den ned i jordbærpuréen lidt ad gangen. Køl af.

Forvarm ovnen til 200 °C. Pisk æg og sukker i en skål, til det er hvidt og luftigt. Vend hvedemel bagepulver ned i blandingen. Tilsæt mælken.

Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, 30 x 40 cm. Bag midt i ovnen i ca. 5 minutter.

Bland den tørrede lavendel med sukker i en lille skål imens, og strø halvdelen ud på et stykke bagepapir. Tag kagen ud af ovnen, strø resten af lavendelsukkeret på bunden, og vend kagen over på bagepapiret med lavendelsukker. Køl af.

Fjern forsigtigt det papir, som kagen er bagt på, og fordel moussen jævnt over rouladen. Rul kagen sammen ved hjælp af bagepapiret med sukker, og stil i køleskab inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?