Jordbærmousse
Roulade
Pynt
Begynd med jordbærmoussen. Udblød husblassen i koldt vand.
Blend jordbærrene til en puré, og tilsæt flormelis. Bland husblassen med 1/2 dl jordbærpuré, og lad husblassen smelte i en skål over vandbad. Hæld blandingen i den kolde puré og rør godt rundt.
Pisk fløden til en let skum i en skål, og vend den ned i jordbærpuréen lidt ad gangen. Køl af.
Forvarm ovnen til 200 °C. Pisk æg og sukker i en skål, til det er hvidt og luftigt. Vend hvedemel bagepulver ned i blandingen. Tilsæt mælken.
Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, 30 x 40 cm. Bag midt i ovnen i ca. 5 minutter.
Bland den tørrede lavendel med sukker i en lille skål imens, og strø halvdelen ud på et stykke bagepapir. Tag kagen ud af ovnen, strø resten af lavendelsukkeret på bunden, og vend kagen over på bagepapiret med lavendelsukker. Køl af.
Fjern forsigtigt det papir, som kagen er bagt på, og fordel moussen jævnt over rouladen. Rul kagen sammen ved hjælp af bagepapiret med sukker, og stil i køleskab inden servering.
Opskriften er udarbejdet af