Roulade med jordbærmousse og lavendelsukker

Roulade med jordbærmousse og lavendelsukker er en af sommerens lækreste kager. Den er nem at bage og er en klassiker på kaffebordet. Garner gerne rouladen med tørret lavendel og strøsukker.

10 personer

1 time

Vurdering (44 stk)

Ingredienser

Jordbærmousse
150 g jordbær
1 dl Dansukker Flormelis
2 dl piskefløde
2 blade husblas
1 tsk. vaniljesukker

Roulade
3 æg
2 dl Dansukker Bagesukker
2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1/2 dl mælk

Pynt
1 spsk. tørret lavendel
2 spsk. Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Begynd med jordbærmoussen.  Udblød husblassen i koldt vand.

Blend jordbærrene til en puré, og tilsæt flormelis. Bland husblassen med 1/2 dl jordbærpuré, og lad husblassen smelte i en skål over vandbad. Hæld blandingen i den kolde puré og rør godt rundt.

Pisk fløden til en let skum i en skål, og vend den ned i jordbærpuréen lidt ad gangen. Køl af.

Forvarm ovnen til 200 °C. Pisk æg og sukker i en skål, til det er hvidt og luftigt. Vend hvedemel bagepulver ned i blandingen. Tilsæt mælken.

Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, 30 x 40 cm. Bag midt i ovnen i ca. 5 minutter.

Bland den tørrede lavendel med sukker i en lille skål imens, og strø halvdelen ud på et stykke bagepapir. Tag kagen ud af ovnen, strø resten af lavendelsukkeret på bunden, og vend kagen over på bagepapiret med lavendelsukker. Køl af.

Fjern forsigtigt det papir, som kagen er bagt på, og fordel moussen jævnt over rouladen. Rul kagen sammen ved hjælp af bagepapiret med sukker, og stil i køleskab inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.