Roulade med jordbærmousse og lavendelsukker

Roulade med jordbærmousse og lavendelsukker er en af sommerens lækreste kager. Den er nem at bage og er en klassiker på kaffebordet. Garner gerne rouladen med tørret lavendel og strøsukker.

10 personer

1 time

Vurdering (44 st)

Ingredienser

Jordbærmousse
150 g jordbær
1 dl Dansukker Flormelis
2 dl piskefløde
2 blade husblas
1 tsk. vaniljesukker

Roulade
3 æg
2 dl Dansukker Bagesukker
2 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1/2 dl mælk

Pynt
1 spsk. tørret lavendel
2 spsk. Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Begynd med jordbærmoussen.  Udblød husblassen i koldt vand.

Blend jordbærrene til en puré, og tilsæt flormelis. Bland husblassen med 1/2 dl jordbærpuré, og lad husblassen smelte i en skål over vandbad. Hæld blandingen i den kolde puré og rør godt rundt.

Pisk fløden til en let skum i en skål, og vend den ned i jordbærpuréen lidt ad gangen. Køl af.

Forvarm ovnen til 200 °C. Pisk æg og sukker i en skål, til det er hvidt og luftigt. Vend hvedemel bagepulver ned i blandingen. Tilsæt mælken.

Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, 30 x 40 cm. Bag midt i ovnen i ca. 5 minutter.

Bland den tørrede lavendel med sukker i en lille skål imens, og strø halvdelen ud på et stykke bagepapir. Tag kagen ud af ovnen, strø resten af lavendelsukkeret på bunden, og vend kagen over på bagepapiret med lavendelsukker. Køl af.

Fjern forsigtigt det papir, som kagen er bagt på, og fordel moussen jævnt over rouladen. Rul kagen sammen ved hjælp af bagepapiret med sukker, og stil i køleskab inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.