Den herlige
jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Jordbærkage

Jordbærlemonade

Nem jordbærkage

Jordbærcheesecake med rabarberkompot

Jordbærsaft med basilikum

Jordbærtærte

Jordbærgelato

Roulade med jordbærmousse og lavendelsukker

Limetærte med jordbær

Frysning af bær

Drys dine bær til frysning med sukker, eller læg dem i sukkerlage. 
Husk, at sukkerlagen skal være kold, inden du hælder den over bærrene. 
Bær uden sukker har en holdbarhed i fryseren på 3-4 måneder, mens bær med sukker kan holde sig i mindst 1 år.

Jordbærtærte med passionscurd

Læskende jordbærshrub

Hvid chokoladepannacotta med muscovadomarinerede jordbær

Jordbærsyltetøj med citron og mynte

Jordbærmuffins med jordbærfrosting

Syltetøj af vandmelon og jordbær

Tip!

Lidt lavendelblomster i jordbærsyltetøjet er alletiders. Det bliver også rigtig dejligt, hvis man blander 50-100 g revet mørk chokolade i syltetøjet.

Jordbærtærte

Frisk sommerbowle med jordbærsirup

Jordbærmarmelade med balsamicoeddike & sort peber

Cheesecake med rabarber og jordbær

Jordbærtequila

Sommerlagkage

Vi har svarene på spørgsmålene om friske bær kager

Frosne bær holder sig bedst i op til 12 måneder ved -18 °C. Herefter kan smag og konsistens forringes, men de er som regel stadig sikre at spise.

En klassisk bradepandekage kan typisk skæres ud til 20–25 personer – afhængigt af hvor store stykkerne laves.

Ja, det kan du sagtens. Mandelbunde holder sig fint, hvis de opbevares tildækket ved stuetemperatur. Det bevarer både saftighed og smag.

Ja, men vent med at lægge jordbærrene på til lige før servering. Bag bunden og lav cremen dagen før – så holder tærten sig frisk og sprød.

Ja, men de egner sig bedst til kogt fyld som kompot. Frosne jordbær bliver bløde og våde ved optøning og er derfor ikke ideelle som topping.

Ja, flormelis kan bruges, men almindeligt sukker giver bedre struktur. Brug flormelis, hvis du ønsker en finere og hurtigere opløselig marengs.

Ja, friske bær kan fryses. Skyl og tør dem først, og frys dem gerne enkeltvis – så undgår du, at de klumper sammen

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.