
Den herlige
jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.
Frysning af bær
Drys dine bær til frysning med sukker, eller læg dem i sukkerlage.
Husk, at sukkerlagen skal være kold, inden du hælder den over bærrene.
Bær uden sukker har en holdbarhed i fryseren på 3-4 måneder, mens bær med sukker kan holde sig i mindst 1 år.

Hvid chokoladepannacotta med muscovadomarinerede jordbær
Tip!
Lidt lavendelblomster i jordbærsyltetøjet er alletiders. Det bliver også rigtig dejligt, hvis man blander 50-100 g revet mørk chokolade i syltetøjet.
Vi har svarene på spørgsmålene om friske bær kager
Frosne bær holder sig bedst i op til 12 måneder ved -18 °C. Herefter kan smag og konsistens forringes, men de er som regel stadig sikre at spise.
En klassisk bradepandekage kan typisk skæres ud til 20–25 personer – afhængigt af hvor store stykkerne laves.
Ja, det kan du sagtens. Mandelbunde holder sig fint, hvis de opbevares tildækket ved stuetemperatur. Det bevarer både saftighed og smag.
Ja, men vent med at lægge jordbærrene på til lige før servering. Bag bunden og lav cremen dagen før – så holder tærten sig frisk og sprød.
Ja, men de egner sig bedst til kogt fyld som kompot. Frosne jordbær bliver bløde og våde ved optøning og er derfor ikke ideelle som topping.
Ja, flormelis kan bruges, men almindeligt sukker giver bedre struktur. Brug flormelis, hvis du ønsker en finere og hurtigere opløselig marengs.
Ja, friske bær kan fryses. Skyl og tør dem først, og frys dem gerne enkeltvis – så undgår du, at de klumper sammen
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?