Ingredienser
Bund af sandkager
100 g smør, blødt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 tsk vaniljesukker
5 æggeblommer (gem hviderne til marengsen)
2 tsk bagepulver
2 1/2 dl hvedemel
1 dl mælk
Marengs
5 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Sukker
Til topping
1 dl jordbær, modne
1 spsk. Dansukker Flormelis
5 dl flødeskum
1/2 liter jordbær
4 spsk. kokosnød
Instruktioner
Forvarm ovnen til 150 °C. Læg bagepapir i bunden af en bageplade på 35x25 cm.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og fortsæt med at piske lidt. Sigt bagepulver og hvedemel sammen. Bland alle ingredienserne sammen. Tilsæt mælken, og pisk, til det er glat. Fordel dejen i formen.
Pisk æggehviderne til skum, og tilsæt lidt sukker ad gangen. Pisk i yderligere et par minutter. Fordel marengsen på dejen.
Bag på nederste rille i 30-35 minutter, indtil marengsen begynder at få lidt farve. Tag den ud, og lad den køle helt af.
Hak jordbærrene, og bland eller mos dem sammen med flormelis. Pisk fløden. Fold de blendede jordbær i, så cremen bliver marmoreret. Fordel jordbærcremen over marengsen.
Drys med kokos, og pynt med halverede jordbær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!