Sommerroulade med jordbær og fløde

8 personer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Jordbærsyltetøj
400 g jordbær (frosne eller friske)
50 g vand (½ dl)
1 spsk citronsaft
150 g Dansukker Syltesukker

Flødecreme
100 g mascarpone
200 g piskefløde
1 spsk Dansukker Sukker
1 tsk vaniljesukker
¼ økologisk citron, fintrevet skal heraf

Rouladebund
50 g smør
3 æg (150 g)
115 g Dansukker Bagesukker
1 tsk vaniljesukker
80 g hvedemel
20 g maizena
1 tsk bagepulver

Pynt
50 g Dansukker Bagesukker
8-10 friske jordbær
spiselige blomster (hjulkrone)

Instruktioner

Jordbærsyltetøj
Bring jordbær, vand og citronsaft langsomt til kogepunktet under låg. Skru ned for varmen, skum overfladen og mos bærene let med en gaffel.

Skru op for varmen igen og drys syltesukker i gryden, bring det hele i kog igen, lad det simre i 4-5 minutter og tag gryden af varmen.

Hæld syltetøjet i et skoldet glas og sæt låg på.

Flødecreme
Pisk mascarpone klumpefrit sammen med et par skefulde af fløden. Tilsæt sukker, vaniljesukker og citronskal og tilsæt resten af fløden gradvist mens der piskes. Pisk cremen til blødt skum. Opbevar evt. på køl indtil brug.

Rouladebund
Smelt smørret og sæt det til side.

Pisk æg, bagesukker og vaniljesukker helt lyst og luftigt.

Sigt mel, maizena og bagepulver sammen.

Vend skiftevis melblanding og smeltet smør i æggene, og vend det forsigtigt sammen.

Smør dejen nænsomt ud på en bageplade (30x35 cm) beklædt med bagepapir, og bag den ved 220° i ca. 7 minutter, til den er let gylden og gennembagt.

Drys bagesukker i et jævnt lag på et stykke bagepapir. Læg den friskbagte rouladebund på sukkeret med toppen nedad. Træk det oprindelige bagepapir af bunden. Rul rouladebunden om sig selv sammen med bagepapiret, og lad den stå og køle.

Rul den afkølede rouladebund ud igen og fordel ⅔ af flødecremen i et tyndt lag på bunden. Fordel derefter ca. 100 g jordbærsyltetøj i et tyndt lag.

Rul rouladebunden med fyld sammen igen, uden bagepapir, og pynt den med dutter af flødecreme, friske jordbær og spiselige blomster.

Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.