Ingredienser
Sukkerbrødskage, grundopskrift
50 g smør eller margarine
2 æg
3 dl Dansukker Flormelis
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl vand
smør eller margarine til formen
rasp eller mannagryn til formen
Fyld
1/2 liter piskefløde
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 liter jordbær i små stykker
Pynt
jordbær
Instruktioner
Sukkerbrødskage, grundopskrift
1. Smør en 1-1 1/2 l bageform, og drys den med rasp eller mannagryn. Stil ovnen på 175 °C.
2. Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.
3. Pisk æg og flormelis, til det skummer. Bland mel og bagepulver i æggemassen.
4. Tilsæt fedtstof og vand. Hæld dejen i formen.
5. Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter.
Lav en dobbelt portion sukkerbrødskagedej, og fordel den i en lille (16 cm i diameter) og en stor (26 cm i diameter) form. Bages midt i ovnen i henholdsvis ca. 25 og 40 minutter. Lad dem køle af.
Del hver kage i 2 bunde. Pisk fløden sammen med flormelis. Mos jordbærrene, og bland dem i flødeskummet (gem lidt jordbær til pynt). Fordel flødeskummet mellem de store bunde. Gør derefter det samme med de små bunde. Læg den lille kage oven på den store. Bred jordbærflødeskummet ud over hele jordbærlagkagen. Pyntes med jordbær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.