Jordbærlagkage

15-20 stykker

Vurdering (226 stk)

Ingredienser

Sukkerbrødskage, grundopskrift
50 g smør eller margarine
2 æg
3 dl Dansukker Flormelis
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl vand
smør eller margarine til formen
rasp eller mannagryn til formen

Fyld
1/2 liter piskefløde
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 liter jordbær i små stykker

Pynt
jordbær

Instruktioner

Sukkerbrødskage, grundopskrift
1. Smør en 1-1 1/2 l bageform, og drys den med rasp eller mannagryn. Stil ovnen på 175 °C.

2. Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.

3. Pisk æg og flormelis, til det skummer. Bland mel og bagepulver i æggemassen.

4. Tilsæt fedtstof og vand. Hæld dejen i formen.

5. Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter.

Lav en dobbelt portion sukkerbrødskagedej, og fordel den i en lille (16 cm i diameter) og en stor (26 cm i diameter) form. Bages midt i ovnen i henholdsvis ca. 25 og 40 minutter. Lad dem køle af.

Del hver kage i 2 bunde. Pisk fløden sammen med flormelis. Mos jordbærrene, og bland dem i flødeskummet (gem lidt jordbær til pynt). Fordel flødeskummet mellem de store bunde. Gør derefter det samme med de små bunde. Læg den lille kage oven på den store. Bred jordbærflødeskummet ud over hele jordbærlagkagen. Pyntes med jordbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.