Jordbærlagkage

Lav en klassisk jordbærlagkage med denne opskrift. Perfekt til enhver festlig lejlighed, denne lagkage kombinerer en luftig sukkerbrødsbund med flødeskum og friske jordbær. En skøn dessert, der vil imponere dine gæster.

15-20 stykker

Vurdering (273 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Sukkerbrødskage, grundopskrift
50 g smør eller margarine
2 æg
3 dl Dansukker Flormelis
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl vand
smør eller margarine til formen
rasp eller mannagryn til formen

Fyld
1/2 liter piskefløde
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 liter jordbær i små stykker

Pynt
jordbær

Instruktioner

Sukkerbrødskage, grundopskrift
1. Smør en 1-1 1/2 l bageform, og drys den med rasp eller mannagryn. Stil ovnen på 175 °C.

2. Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.

3. Pisk æg og flormelis, til det skummer. Bland mel og bagepulver i æggemassen.

4. Tilsæt fedtstof og vand. Hæld dejen i formen.

5. Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter.

Lav en dobbelt portion sukkerbrødskagedej, og fordel den i en lille (16 cm i diameter) og en stor (26 cm i diameter) form. Bages midt i ovnen i henholdsvis ca. 25 og 40 minutter. Lad dem køle af.

Del hver kage i 2 bunde. Pisk fløden sammen med flormelis. Mos jordbærrene, og bland dem i flødeskummet (gem lidt jordbær til pynt). Fordel flødeskummet mellem de store bunde. Gør derefter det samme med de små bunde. Læg den lille kage oven på den store. Bred jordbærflødeskummet ud over hele jordbærlagkagen. Pyntes med jordbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.