Jordbærlagkage - Opskrifter

Jordbærlagkage

15-20 stykker
Jordbærlagkage
Bedømmelse: (195vurderinger)

Ingredienser

Sukkerbrødskage, grundopskrift
50 g smør eller margarine
2 æg
3 dl Dansukker Flormelis
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl vand
smør eller margarine til formen
rasp eller mannagryn til formen

Fyld
1/2 liter piskefløde
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 liter jordbær i små stykker

Pynt
jordbær

Sukkerbrødskage, grundopskrift
1. Smør en 1-1 1/2 l bageform, og drys den med rasp eller mannagryn. Stil ovnen på 175 °C.

2. Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.

3. Pisk æg og flormelis, til det skummer. Bland mel og bagepulver i æggemassen.

4. Tilsæt fedtstof og vand. Hæld dejen i formen.

5. Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter.

Lav en dobbelt portion sukkerbrødskagedej, og fordel den i en lille (16 cm i diameter) og en stor (26 cm i diameter) form. Bages midt i ovnen i henholdsvis ca. 25 og 40 minutter. Lad dem køle af.

Del hver kage i 2 bunde. Pisk fløden sammen med flormelis. Mos jordbærrene, og bland dem i flødeskummet (gem lidt jordbær til pynt). Fordel flødeskummet mellem de store bunde. Gør derefter det samme med de små bunde. Læg den lille kage oven på den store. Bred jordbærflødeskummet ud over hele jordbærlagkagen. Pyntes med jordbær.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;