Jordbærtærte

Jordbærtærte i lidt nye klæder. Smørsprød mørdej, mandelsaftig frangipanecreme med brun farin, et fint lag knasende mørk chokolade, silkeblød og luftig vaniljeflødeskum og dejlige sødmefulde jordbær.
Tips: Man kan sagtens bage tærten i en almindelig tærteform på omkring 20 cm i diameter.
- Opskrift Anne au Chocolat

8 personer

Vurdering (2 st)

Ingredienser

Mørdej:
140 g økologisk mel
40 g Økologisk flormelis fra Dansukker
1 nip økologisk salt
70 g økologisk smør, koldt
1 økologisk æggeblomme

Frangipanecreme:
80 g økologisk smør, blødt
80 g Økologisk brun farin fra Dansukker
80 g økologisk mandelmel
1 økologisk æg

Chokoladelag:
60 g økologisk mørk chokolade

Vaniljeflødeskum:
1,5 dl økologisk piskefløde
15 g Økologisk flormelis fra Dansukker
Korn af 1/2 økologisk stang vanilje

Pynt:
1 bakke økologiske jordbær
evt. lidt økologisk rød skovsyre

Instruktioner

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. Placér en rund, perforeret tærtering på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Frangipane:
Pisk smør og brun farin godt sammen i en skål. Vend mandelmel i, tilsæt dernæst ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden. Bag tærten i 20 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.

Chokoladelag:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Fordel den smeltede chokolade på den bagte frangipanecreme. Stil den på køl, til den er størknet.

Vaniljeflødeskum:
Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til en let skum i en skål og fordel på chokoladelaget.

Pynt:
Skær jordbær i skiver og fordel på tærten. Servér straks. Tærten kan også pyntes et par timer i forvejen og opbevares på køl til servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.