Jordbærtærte

Jordbærtærte i lidt nye klæder. Smørsprød mørdej, mandelsaftig frangipanecreme med brun farin, et fint lag knasende mørk chokolade, silkeblød og luftig vaniljeflødeskum og dejlige sødmefulde jordbær.
Tips: Man kan sagtens bage tærten i en almindelig tærteform på omkring 20 cm i diameter.
- Opskrift Anne au Chocolat

8 personer

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

Mørdej:
140 g økologisk mel
40 g Økologisk flormelis fra Dansukker
1 nip økologisk salt
70 g økologisk smør, koldt
1 økologisk æggeblomme

Frangipanecreme:
80 g økologisk smør, blødt
80 g Økologisk brun farin fra Dansukker
80 g økologisk mandelmel
1 økologisk æg

Chokoladelag:
60 g økologisk mørk chokolade

Vaniljeflødeskum:
1,5 dl økologisk piskefløde
15 g Økologisk flormelis fra Dansukker
Korn af 1/2 økologisk stang vanilje

Pynt:
1 bakke økologiske jordbær
evt. lidt økologisk rød skovsyre

Instruktioner

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. Placér en rund, perforeret tærtering på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Frangipane:
Pisk smør og brun farin godt sammen i en skål. Vend mandelmel i, tilsæt dernæst ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden. Bag tærten i 20 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.

Chokoladelag:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Fordel den smeltede chokolade på den bagte frangipanecreme. Stil den på køl, til den er størknet.

Vaniljeflødeskum:
Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til en let skum i en skål og fordel på chokoladelaget.

Pynt:
Skær jordbær i skiver og fordel på tærten. Servér straks. Tærten kan også pyntes et par timer i forvejen og opbevares på køl til servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.