Ingredienser
Kagecreme
½ vaniljestang
4 æggeblommer
320 g sødmælk
100 g Dansukker Sukker
27 g majsstivelse
Mandelmørdej
200 g hvedemel
150 g smør
100 g Dansukker Sukker
50 g mandelmel
1 æg
Mandelcreme
80 g Dansukker Flormelis
80 g smør
1 æg
80 g mandelmel
10 g majsstivelse
125 g kold kagecreme
Pynt
200 g piskefløde
100 g smeltet chokolade 70%
500 g jordbær
Instruktioner
Kagecreme
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og put dem i en gryde sammen med mælken og vaniljestangen. Varm det forsigtigt op til kogepunktet. I en skål røres æggeblommerne kraftigt sammen med sukkeret – til blandingen bliver hvid. Stop med at piske, mens majsstivelse tilsættes, og hæld derefter den varme mælk i under piskning. Kom blandingen tilbage i gryden og varm den op under omrøring ved svag varme. Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning, så den ikke brænder på. Sigt cremen, hæld den over i en skål, dæk den med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i 2-3 timer – til den er helt afkølet.
Mandelmørdej
Ælt smørret blødt i en skål. Hæld resten af ingredienserne i skålen og ælt dejen hurtig sammen, til den er ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køl i minimum 1 time.
Mandelcreme
Rør smør og flormelis luftigt inden mandelmel og majsstivelse røres i. Kom ægget i, tilsæt den kolde kagecreme og rør det hele sammen.
Bagning af mørdejen
Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm i tykkelse), kom den i formen og tryk den rundt om kanten, så der er mindst 1½ cm, der hænger ud over. Stil formen i køleskabet i minimum 1 time og bag derefter tærten ved 190 grader i ca. 5 minutter. Tag tærteformen ud af ovnen og kør en kagerulle over den letbagte dej på kanten, så der kommer et flot skæresnit. Kom mandelcremen oven på tærtebunden og glat den ud. Bag tærten videre ved 180 grader i ca. 15-20 minutter, indtil overfladen er gylden og fast.
Pynt
Pensl den bagte mandelcreme med smeltet chokolade og lad chokoladen stivne. Pisk fløden til flødeskum og rør det forsigtig sammen med den resterende kagecreme. Smør cremen ud oven på den afkølede kage. Skær de rengjorte jordbær i halve og dæk kagen med disse.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.