Jordbærkage

En klassiker, der vil glæde alle på en lun sommerdag. Brug en tærteform med en diameter på ca. 22 cm.

6 pers.

PT2H
PT0M
Tærter

2-3 timer

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Kagecreme
½ vaniljestang
4 æggeblommer
320 g sødmælk
100 g Dansukker Sukker 
27 g majsstivelse

Mandelmørdej
200 g hvedemel
150 g smør
100 g Dansukker Sukker 
50 g mandelmel
1 æg

Mandelcreme
80 g Dansukker Flormelis 
80 g smør
1 æg
80 g mandelmel
10 g majsstivelse
125 g kold kagecreme 

Pynt
200 g piskefløde
100 g smeltet chokolade 70%
500 g jordbær

Instruktioner

Kagecreme
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og put dem i en gryde sammen med mælken og vaniljestangen. Varm det forsigtigt op til kogepunktet. I en skål røres æggeblommerne kraftigt sammen med sukkeret – til blandingen bliver hvid. Stop med at piske, mens majsstivelse tilsættes, og hæld derefter den varme mælk i under piskning. Kom blandingen tilbage i gryden og varm den op under omrøring ved svag varme. Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning, så den ikke brænder på. Sigt cremen, hæld den over i en skål, dæk den med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i 2-3 timer – til den er helt afkølet.

Mandelmørdej
Ælt smørret blødt i en skål. Hæld resten af ingredienserne i skålen og ælt dejen hurtig sammen, til den er ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køl i minimum 1 time.

Mandelcreme
Rør smør og flormelis luftigt inden mandelmel og majsstivelse røres i. Kom ægget i, tilsæt den kolde kagecreme og rør det hele sammen.

Bagning af mørdejen
Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm i tykkelse), kom den i formen og tryk den rundt om kanten, så der er mindst 1½ cm, der hænger ud over. Stil formen i køleskabet i minimum 1 time og bag derefter tærten ved 190 grader i ca. 5 minutter. Tag tærteformen ud af ovnen og kør en kagerulle over den letbagte dej på kanten, så der kommer et flot skæresnit. Kom mandelcremen oven på tærtebunden og glat den ud. Bag tærten videre ved 180 grader i ca. 15-20 minutter, indtil overfladen er gylden og fast.

Pynt
Pensl den bagte mandelcreme med smeltet chokolade og lad chokoladen stivne. Pisk fløden til flødeskum og rør det forsigtig sammen med den resterende kagecreme. Smør cremen ud oven på den afkølede kage. Skær de rengjorte jordbær i halve og dæk kagen med disse.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?