Ingredienser
Kagecreme
½ vaniljestang
4 æggeblommer
320 g sødmælk
100 g Dansukker Sukker
27 g majsstivelse
Mandelmørdej
200 g hvedemel
150 g smør
100 g Dansukker Sukker
50 g mandelmel
1 æg
Mandelcreme
80 g Dansukker Flormelis
80 g smør
1 æg
80 g mandelmel
10 g majsstivelse
125 g kold kagecreme
Pynt
200 g piskefløde
100 g smeltet chokolade 70%
500 g jordbær
Instruktioner
Kagecreme
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og put dem i en gryde sammen med mælken og vaniljestangen. Varm det forsigtigt op til kogepunktet. I en skål røres æggeblommerne kraftigt sammen med sukkeret – til blandingen bliver hvid. Stop med at piske, mens majsstivelse tilsættes, og hæld derefter den varme mælk i under piskning. Kom blandingen tilbage i gryden og varm den op under omrøring ved svag varme. Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning, så den ikke brænder på. Sigt cremen, hæld den over i en skål, dæk den med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i 2-3 timer – til den er helt afkølet.
Mandelmørdej
Ælt smørret blødt i en skål. Hæld resten af ingredienserne i skålen og ælt dejen hurtig sammen, til den er ensartet. Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køl i minimum 1 time.
Mandelcreme
Rør smør og flormelis luftigt inden mandelmel og majsstivelse røres i. Kom ægget i, tilsæt den kolde kagecreme og rør det hele sammen.
Bagning af mørdejen
Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm i tykkelse), kom den i formen og tryk den rundt om kanten, så der er mindst 1½ cm, der hænger ud over. Stil formen i køleskabet i minimum 1 time og bag derefter tærten ved 190 grader i ca. 5 minutter. Tag tærteformen ud af ovnen og kør en kagerulle over den letbagte dej på kanten, så der kommer et flot skæresnit. Kom mandelcremen oven på tærtebunden og glat den ud. Bag tærten videre ved 180 grader i ca. 15-20 minutter, indtil overfladen er gylden og fast.
Pynt
Pensl den bagte mandelcreme med smeltet chokolade og lad chokoladen stivne. Pisk fløden til flødeskum og rør det forsigtig sammen med den resterende kagecreme. Smør cremen ud oven på den afkølede kage. Skær de rengjorte jordbær i halve og dæk kagen med disse.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Gode grillsaucer, marinader og rubs
Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.