Læskende jordbærshrub
Nyd vores forfriskende jordbærshrub! Lavet med jordbær, balsamicovineddike eller rødvinseddike og Dansukker Rørsukker. Bland shruben med danskvand og friske jordbær. Tilføj et skvæt lime og en smule gin for en ekstra dimension af smag. En ideel drik til at køle af på varme dage eller som en festlig cocktail!
Ingredienser
Basisopskrift på shrub
3 dl jordbær
3 dl balsamicovineddike eller rødvinseddike
3 dl Dansukker Rørsukker
Jordbærshrub
3 spsk. shrub
2 dl danskvand
2-3 friske jordbær
1 lime
0,4 dl (4 cl) gin (kan udelades)
Instruktioner
Shrub
Skyl og hak jordbærrene. Kom dem i et rengjort glas med tætsluttende låg.
Hæld vineddiken i en kasserolle, men lad den ikke koge. Hæld den over jordbærrene, og luk glasset omhyggeligt. Stil glasset i køleskab, og lad det trække i mindst to døgn.
Hæld vineddiken gennem en finmasket si et par gange, til væsken er helt klar. Giv vineddiken et opkog sammen med sukkeret. Rør, til sukkeret er helt opløst, og hæld det på et rengjort glas. Lukkes tæt. Opbevares i køleskab.
Jordbærshrub
Hæld shrubben i et glas, og kom danskvand i.
Skyl jordbærrene, og kom dem i. Kom gin og limeskiver i.
Tip!
Lav shrubben mindst et par dage inden servering. Jo længere tid den står og trækker, jo mere intensiv bliver smagen.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.