Læskende jordbærshrub

1 glas

30 minutter

Vurdering (14 stk)

Ingredienser

Basisopskrift på shrub
3 dl jordbær
3 dl balsamicovineddike eller rødvinseddike
3 dl Dansukker Rørsukker

Jordbærshrub
3 spsk. shrub
2 dl danskvand
2-3 friske jordbær
1 lime
0,4 dl (4 cl) gin (kan udelades)

Instruktioner

Shrub
Skyl og hak jordbærrene. Kom dem i et rengjort glas med tætsluttende låg.
Hæld vineddiken i en kasserolle, men lad den ikke koge. Hæld den over jordbærrene, og luk glasset omhyggeligt. Stil glasset i køleskab, og lad det trække i mindst to døgn.
Hæld vineddiken gennem en finmasket si et par gange, til væsken er helt klar. Giv vineddiken et opkog sammen med sukkeret. Rør, til sukkeret er helt opløst, og hæld det på et rengjort glas. Lukkes tæt. Opbevares i køleskab.

Jordbærshrub
Hæld shrubben i et glas, og kom danskvand i.
Skyl jordbærrene, og kom dem i. Kom gin og limeskiver i.


Tip!

Lav shrubben mindst et par dage inden servering. Jo længere tid den står og trækker, jo mere intensiv bliver smagen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.