Jordbærcheesecake med rabarberkompot

Jordbærcheesecake med rabarberkompot er en sommerlig tærte til alle lejligheder. Luksus-cheesecake med jordbær og rabarber, som aldrig slår fejl!

10 stk

ca. 1,5 time + 4 timer i fryseren

Vurdering (42 st)

Ingredienser

Bund
120 g (8 stk.) Digestive-kiks
40 g smør
40 g (½ dl) hel boghvede

Rabarberkompot
150 g rabarber
50 g jordbær
1 dl Dansukker Syltesukker
1 spsk. Dansukker Glukosesirup

Jordbærcheesecake
400 g jordbær
2 dl Dansukker Syltesukker
3 æggeblommer
½ dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
300 g friskost
3 dl piskefløde

Instruktioner

Blend Digestive-kiksene, smelt smørret, og bland det hele sammen. Rist boghvedekernerne på en stegepande i nogle minutter, og lad dem køle af. Bland ingredienserne sammen, og tryk blandingen ned som en bund i en rund form/springform med en diameter på ca. 18 cm. Stil i fryseren i 30 minutter.

Lav rabarberkompotten. Skyl jordbærrene og rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Kog alle ingredienserne i en kasserolle i ca. 4 minutter. Lad dem køle af. Hæld kompotten i en silikoneform/springform med en diameter på ca. 14 cm. Hæld den resterende kompot i små runde silikoneforme til brug for dekoration. Stil i fryseren i ca. 1 time.

Lav jordbærcheesecakemassen. Blend jordbærrene, og kog dem i en kasserolle sammen med syltesukkeret i ca. 4 minutter. Lad det køle helt af.

Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt friskost, og pisk blandingen jævn. Vend blandingen i jordbærpuréen, når den er blevet helt kold. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.

Tag bunden ud af fryseren og læg bunden i midten af en rund form/springform, med en diameter på 20 cm, gerne med plastfilm langs kanten, så du opnår en passende højde.
Hæld jordbærcheesecakemassen over, og glat overfladen. Gem lidt cheescakemasse og hæld i små runde silikoneforme til brug for dekoration. Stil i fryseren i ca. 2 timer

Tag kompotten og cheescaken ud af fryseren. Tryk kompotten ned midt i cheescaken så den ender i samme højde som toppen af ​​cheescaken. Glat siderne af ostekagen med en spatel. Sæt ostekagen tilbage i fryseren i ca. 2 timer

Fjern formen og plastfilmen, og dekorer cheesecaken med de ekstra små kompotter, cheesecakes og jordbær. Server cheesecaken efter 15-20 minutter ved stuetemperatur.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.