Jordbærcheesecake med rabarberkompot

Jordbærcheesecake med rabarberkompot er en sommerlig tærte til alle lejligheder. Luksus-cheesecake med jordbær og rabarber, som aldrig slår fejl!

10 stk

ca. 1,5 time + 4 timer i fryseren

Vurdering (56 stk)

Ingredienser

Bund
120 g (8 stk.) Digestive-kiks
40 g smør
40 g (½ dl) hel boghvede

Rabarberkompot
150 g rabarber
50 g jordbær
1 dl Dansukker Syltesukker
1 spsk. Dansukker Glukosesirup

Jordbærcheesecake
400 g jordbær
2 dl Dansukker Syltesukker
3 æggeblommer
½ dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
300 g friskost
3 dl piskefløde

Instruktioner

Blend Digestive-kiksene, smelt smørret, og bland det hele sammen. Rist boghvedekernerne på en stegepande i nogle minutter, og lad dem køle af. Bland ingredienserne sammen, og tryk blandingen ned som en bund i en rund form/springform med en diameter på ca. 18 cm. Stil i fryseren i 30 minutter.

Lav rabarberkompotten. Skyl jordbærrene og rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Kog alle ingredienserne i en kasserolle i ca. 4 minutter. Lad dem køle af. Hæld kompotten i en silikoneform/springform med en diameter på ca. 14 cm. Hæld den resterende kompot i små runde silikoneforme til brug for dekoration. Stil i fryseren i ca. 1 time.

Lav jordbærcheesecakemassen. Blend jordbærrene, og kog dem i en kasserolle sammen med syltesukkeret i ca. 4 minutter. Lad det køle helt af.

Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt friskost, og pisk blandingen jævn. Vend blandingen i jordbærpuréen, når den er blevet helt kold. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.

Tag bunden ud af fryseren og læg bunden i midten af en rund form/springform, med en diameter på 20 cm, gerne med plastfilm langs kanten, så du opnår en passende højde.
Hæld jordbærcheesecakemassen over, og glat overfladen. Gem lidt cheescakemasse og hæld i små runde silikoneforme til brug for dekoration. Stil i fryseren i ca. 2 timer

Tag kompotten og cheescaken ud af fryseren. Tryk kompotten ned midt i cheescaken så den ender i samme højde som toppen af ​​cheescaken. Glat siderne af ostekagen med en spatel. Sæt ostekagen tilbage i fryseren i ca. 2 timer

Fjern formen og plastfilmen, og dekorer cheesecaken med de ekstra små kompotter, cheesecakes og jordbær. Server cheesecaken efter 15-20 minutter ved stuetemperatur.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.