Jordbærcheesecake med rabarberkompot

Jordbærcheesecake med rabarberkompot er en sommerlig tærte til alle lejligheder. Luksus-cheesecake med jordbær og rabarber, som aldrig slår fejl!

10 stk

ca. 1,5 time + 4 timer i fryseren

Vurdering (66 stk)

Ingredienser

Bund
120 g (8 stk.) Digestive-kiks
40 g smør
40 g (½ dl) hel boghvede

Rabarberkompot
150 g rabarber
50 g jordbær
1 dl Dansukker Syltesukker
1 spsk. Dansukker Glukosesirup

Jordbærcheesecake
400 g jordbær
2 dl Dansukker Syltesukker
3 æggeblommer
½ dl Dansukker Flormelis
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
300 g friskost
3 dl piskefløde

Instruktioner

Blend Digestive-kiksene, smelt smørret, og bland det hele sammen. Rist boghvedekernerne på en stegepande i nogle minutter, og lad dem køle af. Bland ingredienserne sammen, og tryk blandingen ned som en bund i en rund form/springform med en diameter på ca. 18 cm. Stil i fryseren i 30 minutter.

Lav rabarberkompotten. Skyl jordbærrene og rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Kog alle ingredienserne i en kasserolle i ca. 4 minutter. Lad dem køle af. Hæld kompotten i en silikoneform/springform med en diameter på ca. 14 cm. Hæld den resterende kompot i små runde silikoneforme til brug for dekoration. Stil i fryseren i ca. 1 time.

Lav jordbærcheesecakemassen. Blend jordbærrene, og kog dem i en kasserolle sammen med syltesukkeret i ca. 4 minutter. Lad det køle helt af.

Kom æggeblommer, flormelis og glukosesirup i en skål, og pisk, indtil blandingen er luftig. Tilsæt friskost, og pisk blandingen jævn. Vend blandingen i jordbærpuréen, når den er blevet helt kold. Pisk fløden i en separat skål, og vend den i blandingen.

Tag bunden ud af fryseren og læg bunden i midten af en rund form/springform, med en diameter på 20 cm, gerne med plastfilm langs kanten, så du opnår en passende højde.
Hæld jordbærcheesecakemassen over, og glat overfladen. Gem lidt cheescakemasse og hæld i små runde silikoneforme til brug for dekoration. Stil i fryseren i ca. 2 timer

Tag kompotten og cheescaken ud af fryseren. Tryk kompotten ned midt i cheescaken så den ender i samme højde som toppen af ​​cheescaken. Glat siderne af ostekagen med en spatel. Sæt ostekagen tilbage i fryseren i ca. 2 timer

Fjern formen og plastfilmen, og dekorer cheesecaken med de ekstra små kompotter, cheesecakes og jordbær. Server cheesecaken efter 15-20 minutter ved stuetemperatur.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.