Sommerlagkage

Friske jordbær og luftig flødeostefyld på saftige lagkagebunde. En overdådig jordbærlagkage, som imponerer alle.

ca. 12 stykker

PT1H

ca. 2 timer

Vurdering (7 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Bunde
2 1/2 dl rapsolie
1 dl græsk yoghurt
3 æg
3 1/2 dl mælk
5 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
9 dl hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 1/2 dl jordbærsyltetøj

Fyld
250 g flødeost naturel
5 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. vaniljesukker
Skallen af 1 lime, usprøjtet
Skallen af 1 citron, usprøjtet

Pynt
250 g jordbær
Hvide spiselige blomster

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C varmluft. Beklæd 3 runde forme med bagepapir, ca. 18-20 cm i diameter.

Pisk rapsolie, yoghurt, æg, mælk, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og rør dem i dejen. Vend til sidst jordbærsyltetøjet i dejen.

Fordel dejen ligeligt i formene, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Tag bundene ud, og vend dem ud på et stykke bagepapir. Lad dem køle helt af.

Fyld
Pisk flødeosten i en skål, til den er cremet. Tilsæt fløde og pisk, til blandingen er luftig. Vend skallen fra citron og lime, flormelis og vaniljesukker i blandingen. Sæt i køleskabet, til lagkagen skal samles.

Samling af lagkagen
Læg en bund på et kagefad. Fordel 1/3 af fyldet i et jævnt lag. Læg jordbærskiver ovenpå. Gentag med de to resterende bunde. Stik spiselige blomster i kagen, eller brug anden pynt efter eget valg. Lagkagen kan holde sig i køleskabet i ca. 1-2 døgn.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.