Sommerlagkage

Friske jordbær og luftig flødeostefyld på saftige lagkagebunde. En overdådig jordbærlagkage, som imponerer alle.

ca. 12 stykker

ca. 2 timer

Vurdering (4 stk)

Ingredienser

Bunde
2 1/2 dl rapsolie
1 dl græsk yoghurt
3 æg
3 1/2 dl mælk
5 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
9 dl hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1 1/2 dl jordbærsyltetøj

Fyld
250 g flødeost naturel
5 dl piskefløde
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. vaniljesukker
Skallen af 1 lime, usprøjtet
Skallen af 1 citron, usprøjtet

Pynt
250 g jordbær
Hvide spiselige blomster

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C varmluft. Beklæd 3 runde forme med bagepapir, ca. 18-20 cm i diameter.

Pisk rapsolie, yoghurt, æg, mælk, sukker og vaniljesukker sammen i en skål. Bland de tørre ingredienser sammen i en anden skål, og rør dem i dejen. Vend til sidst jordbærsyltetøjet i dejen.

Fordel dejen ligeligt i formene, og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter. Tag bundene ud, og vend dem ud på et stykke bagepapir. Lad dem køle helt af.

Fyld
Pisk flødeosten i en skål, til den er cremet. Tilsæt fløde og pisk, til blandingen er luftig. Vend skallen fra citron og lime, flormelis og vaniljesukker i blandingen. Sæt i køleskabet, til lagkagen skal samles.

Samling af lagkagen
Læg en bund på et kagefad. Fordel 1/3 af fyldet i et jævnt lag. Læg jordbærskiver ovenpå. Gentag med de to resterende bunde. Stik spiselige blomster i kagen, eller brug anden pynt efter eget valg. Lagkagen kan holde sig i køleskabet i ca. 1-2 døgn.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.