Jordbærtærte med passionscurd

En klassisk jordbærtærte med et lille ekstra pift. Jordbærtærte med passionscurd, vaniljecreme og friske bær. Sommertærten, som passer til alle lejligheder.

8-10 stykker

2 timer

Vurdering (51 stk)

Ingredienser

Tærtebund
4 æg
2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk. bagepulver
1 l jordbær
Passionscurd
Vaniljecreme

Garnering
3 dl fløde
l liter friske bær af forskellig slags

Instruktioner

Sæt ovnen på 175 °C.
Pisk æg og bagesukker luftigt. Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål, og vend dem ned i æggemassen. Smør en springform, 19 cm i diameter.
Hæl dejen i formen, og bag kagen nederst i ovnen i 35-40 minutter. Kontroller, om kagen er færdigbagt, ved at stikke i den med en kødnål. Lad tærten køle af på en rist.
Lav passionscurden og vaniljecremen imens. Skær halvdelen af jordbærrene i skiver. Gem de pæneste til pynt.
Når tærtebunden er kølet helt af, skæres den til tre bunde med en skarp brødkniv.
Læg den nederste bund på et serveringsfad, kom et lag vaniljecreme på, og dæk med jordbærskiver. Læg den midterste bund på, og kom et lag passionscurd og et lag jordbær i skiver på. Læg den øverste bund på, og smør flødeskum på hele tærten. Pynt med jordbær
og friske bær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.